Valószínűleg a könyökén jön ki a hír és ami rosszabb, a saját bőrén is érzi, de az ÁNTSZ hőségriadót rendelt el ma éjféltől egészen hétfő délután 4-ig. Szerencsére ez nem merül ki a bejelentésben: a főváros több módszerrel is igyekszik enyhíteni a lakosság hőérzetén - olvasható a budapest.hu-n. De nézzük is, mit jelent ez a gyakorlatban!

Locsolnak

Az FKF-nél ezen időszak alatt fokozott készenlét lép életbe: folyamatosan locsolják a budapesti közúthálózatot. Nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat.

Csobbanhat

A Palatinus Strandfürdő, a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Dagály Termálfürdő Strandfürdő és Uszoda visszavonásig meghosszabbított nyitva tartással - este 9 óráig, a Széchenyi Gyógyfürdő és Szent Lukács Gyógyfürdő este 10 óráig - várja a hűsölni vágyókat.

Ingyen ihat

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő valamennyi strandnál a pénztárakhoz ingyenesen használható ásványvíz automatákat helyeznek ki, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra, illetve a fokozott folyadékpótlás szükségességére. A Főkert Nonprofit Zrt. a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, s rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát.

A Fővárosi Vízművek Zrt. 2015. 07. 17. péntektől visszavonásig, reggel 10 órától este 18 óráig mobil egységekből hűtött zacskós vizet oszt a Deák téren.