Amióta van Instagram és hashtag, azóta mindent letaroltak az interneten az érdektelenebbnél érdektelenebb kajafotók. Emberek milliói érzik úgy, el kell menőzniük a környezetük előtt azzal, mit esznek épp, de szerencsére akár ismeretlenek is megtekinthetik, mit eszik egy vadidegen.

A Photo World viszont megtalálta ennek is a hasznát, és ellenőrizte, melyik nagyvárosban mit szeretnek fényképezni az emberek. Az itt megtekinthető térképen Budapest is szerepel, ami meglepő módon nem az egész várost elöntő hamburgerért rajong az Instagramon hagyott nyomok alapján, hanem egy sötét lóért: innen érkezik a macaronfotók 1,7%-a, amivel Közép-Európa legnagyobb macaronhatalma lettünk. A tojásfehérjéből, porcukorból, kristálycukorból, mandulából és ételszínezékből álló izék előretörése azért meglepő, mert gyors felmérésünk alapján még senki nem találkozott olyan emberrel, aki szereti az édességet.

Sajnos ez sem volt ahhoz elég, hogy Budapest bármilyen ételfotóban is az élre álljon, a dobogóra Bangkok, Szöul és Párizs kerültek fel, megelőzve New Yorkot és Tokiót.