"Forgalomkorlátozás lép életbe! 2015. július 31-én 14 órától 2015. július 31-én 18 óráig a Budapest VI., Lázár utca, Hajós utca és Dalszínház utca között" - írja a Police.hu, és ugyan nem nehéz kitalálni, de azt is odaírták, hogy a korlátozás oka nem más, mint filmforgatás.

A budapesti forgatási helyínek közül talán a Lázár utca - Hajós utca - Dalszínház utca háromsög a legnépszerűbb, különösen, ha idevesszük az utcák által határolt Operát is. A Lázár utca és környéke feltűnik a Die Hard ötödik részében, Spielberg München című filmjében, a Robert Pattinson-féle Bel Amiban, de az Evitában és a Kódjátszmában is. Gyakorlatilag minden olyan, Budapesten forgatott filmben, amiben van egy szűk, macskaköves utcán forgatott jelenet.

Azt sajnos nem pontosította a Police.hu-n megjelent közlemény, hogy melyik nagyszabású produkcióban lövik el megint az utcát. Az valószínű, hogy nem a nemrég Budapesten forgatott Dan Brown-adaptációban, az Tom Hanks főszereplésével készült Infernóban lesz látható az utca, információink szerint az a forgatás nemrég befejeződött.