Meglepő tapasztalatot szereztünk az IKEÁban: a húsgolyók összementek, nagyjából a kétharmadukra. Mindezt a budaörsi és a zuglói áruházban is észleltük.

Egyetlen fotó alapján persze nehéz belátni a dolgot, de itt van mellette egy kétszázas, hogy legyen mihez viszonyítani. (A képeken a klasszikus húsgolyó látható.)

Megkerestük az IKEA sajtósait, akik azt mondták, a húsgolyót nemzetközi standard recept alapján gyártják, amely szabályozza a méretét és súlyát. „Ez nem változott az elmúlt években. Viszont: az éttermeinkben, egyes befolyásoló tényezők miatt – például az elkészítés pontos hőmérséklete – a húsgolyó látható mérete minimálisan, sütésről sütésre változhat.” De állítják, a beszállított húsgolyók mérete nem lett kisebb az előző évekhez képest.

Ettől aztán teljesen meghasonlottunk. Csak képzeltük az egészet? Vagy nem? 

Megkérdeztük az internetet, hátha más már hőzöngött emiatt, és régóta közismert tény a tapasztalt méretcsökkenés, de nem, mindenki hallgat, még felháborodott húsgolyó-rajongó fórumokat sem találtunk. Az Index idei, átverős című cikke, bár egy pillanatig reményt ébreszthet csak a húsmentes golyókról szól.

Na de mit mond az IKEA honlapja? Spoiler: semmit. Még Annát is hiába kérdezzük.

Önök mit szólnak ehhez az egészhez? Kérjük, a szavazóboxban jelezzék álláspontjukat! Igazságtalanok vagyunk szegény húsgolyókkal, mindig is ekkorák voltak? Vagy meglepődtek mostanában azon, milyen jól elfér ez a sok gombóc a tányéron? Árulják el!

Ön tapasztalt golyózsgorodást?