Ha azt hitte, hogy augusztus 20 után egy ideig nem kell szidnia a világot, hatalmasat tévedett: ma, illetve  22-én szombaton gyakorlatilag a fél várost lezárják az Ironman triatlonverseny miatt. A BKK közleménye tartalmazza a részleteket: "

A budai alsó rakpartot, a Dombóvári út, a Pázmány Péter sétány és a Neumann János út egy-egy szakaszát már csütörtökön este lezárták, péntek este 10 órától pedig nem lehet majd közlekedni szombat este 10 óráig a pesti alsó rakparton, a Széchenyi téren, a Lánchídon, a Clark Ádám téren, a Dísz téren, a Halász utca, a Fő utca, a Hunyadi János út, a Palota út, a Váralja utca, az Alagút utca, a Jégverem utca, a Bem rakpart, a Budafoki út, a Műegyetem rakpart, valamint a Népfürdő utca egy-egy szakszán. Ezek a korlátozások szombat este 10 óráig lesznek érvényben.

A lezárások miatt módosul több felszíni közösségi közlekedési járat menetrendje is, a 2-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik, a 15-és 115-ös, a 17-es és 86-os, a 33-as a 103-as és a 153-as busz, a 19-es és 41-es villamos, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai busz terelt útvonalon közlekedik a lezárások ideje alatt."