Augusztus utolsó napjaiban jött a hír, hogy átalakítások miatt bezár a Ferenciek teri Jégbüfé. Később az is kiderült, hogy aggodalomra nincs ok, hiszen nemsokára nyílik egy másik, annak helyét felfedezve pedig már csak az maradt a kérdés, vajon mikor. Kiderült: október 5-én, hétfőn.

Nem teljesen értjük, miért övezte országos fővárosi gyász az üzlet bezárását, hiszen a jó elhelyekezkedést leszámítva nekünk egy pozitív dolog sem jut eszünkbe róla: a sütemények a végefelé már csapnivalóak voltak, a személyzet modora is hagyott némi kivetnivalót maga után, arról pedig nem is beszélve, hogy a bezárás utáni állapotok (olajfolt végig a falon) valószínűleg nem a költözés, sokkal inkább évek munkája.

Meglepő volt egyébként a Jégbüfé titkolózása: a honlapjukon például nyoma sincs se a bezárásnak, se a költözésnek. Valószínűleg egyébként azért hallgattak, mert az eredetihez képest semmi sem változott (a személyzet, a kínálat és még a kirakati dekor is ugyanaz maradt), csupán 10 méterrel arrébb költözött - ez pedig valószínűleg nem kavarta volna fel az embereket annyira, mint a 63 évnyi működés utáni rolólehúzás. 

Nézze meg a galériában, hogy hogyan fest most a Petőfi Sándor utca elején található üzlet, alatta pedig szavazzon, önnek mi hiányzott volna a Jégbüféből, ha nem nyit újra!

Önnek mi hiányzott volna a Jégbüféből?