Remélem, tudta, hogy néha érdemes úgy sétálni az utcán, hogy nemcsak a lába elé néz, hanem felfelé is. Mert akkor olyanokat vehet észre, mint én, és önt is kínozhatja majd a kérdés, hogy 

mégis mik ezek a rejtélyes izék a házfalakon a Csalogány utcában?!

Ezt szúrtam ki először, egy házfalra, két ablak közé erősített vas izét, aminek az alja kissé díszes, tetején meg egy talán forgó(?) négyfelé ágazó akármi van:

Zászlótartónak túl nagy, túl függőleges és talán túl díszes is, villámhárítónak meg túl alacsony helyen van.

A másikat hetekkel később vettem észre, pedig szinte egymással szemben állnak a Csalogány utcában – igaz ez már magasabban, és kevésbé díszes. Vagyis erről akár már azt is elhiszem, hogy villámhárító, bár ha tényleg az, akkor miért nem a háztetőre tették, és miért egy erkélyre?

A szerkesztőségben senki nem tudott épkézláb választ adni arra a kérdésre, hogy mégis mi a francért vannak ott ezek az izék a házak falán. Egyetlen vicces kedvű kolléga jegyezte csak meg, 

hogy újabban talán a Csalogány utcában működik a HAARP,

ami a High Frequency Active Auroral Research Program nemzetközileg ismert rövidítése, magyarul pedig „nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program”-ot jelent. De persze ez túl szép lenne. Szóval ha önnek esetleg van jobb és hihetőbb ötlete, hogy mik ezek, ne tartsa magában!