"Tűzszerészek dolgoznak a Budaörsi úton az épülő őrmezői csomópontnál, ezért várhatóan hamarosan teljes szélességben lezárják a Budaörsi utat és az M1M7-es autópálya közös szakaszát a Sasadi út és az Egér út között" - írta a BKK Facebookon. A Hvg.hu információi szerint valószínűleg tüzérségi gránátot találtak az építkezésen, emiatt egy egy autószalont, egy irodaházat és egy lakóházat is kiürítettek, valamint természetesen a területen dolgozó munkásoknak is el kellett hagyniuk a helyszínt. A BKK délután fél négykor pontosította a posztját, a nagyjából 800 méteres lezárás a tömegközlekedési járműveket is érinti, a következőképpen:

  • A 8-as autóbusz a Nagyszeben tér és Kelenföld vasútállomás M között nem közlekedik, ezen a szakaszon a terelt útvonalon közlekedő 139-es rendkívüli járattal lehet utazni.
  • Az 53-as autóbusz Újbuda-központ M felé terelve közlekedik, nem érinti a Márton Áron tér és a Kelenföld vasútállomás M közötti megállókat.
  • A 139-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Nagyszeben tér és a Gazdagréti tér közötti megállókat.

Update: Délután fél ötkor újra megnyitották a lezárt szakaszt, de komoly dugó alakult ki a környéken. A buszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek, de megnövekedett menetidővel - írja a BKK.