Úgy hívják, hogy Erzsébet, és már több mint 32 éve kéri a jegyeket és bérleteket. A BKK közlése szerint az elismerés mellé 150 ezer forint ütötte a markát.

Erzsébet az Év Ellenőre cím egyik jelöltje. Nézd meg a vele készült kisfilmet, és ha ő számodra a legszimpatikusabb, támogasd január 17. délig egy „lájkkal”. Szavazatoddal akár plüssvillamost vagy BKK-s bögrét is nyerhetsz.

Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on Tuesday, January 5, 2016

A BKK hat jegyellenőrt jelölt ki a megtisztelő címre. Róluk bemutatkozó videó készült, amelyekre vasárnap délig a Facebookon lehetett szavazni. A jelöltekre összesen 11469 voks érkezett, a legtöbbet – 2830-at – pedig Erzsébet kapta. Ahogy a videójában is elhangzik, a nő több mint 32 éve dolgozik ellenőrként Budapesten, így már egy generációnyi utas nőtt fel mellette. Munkáját ráadásul „kiszámíthatóan, nagy rutinnal végzi”.

Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója a díjátadón személyesen gratulált Erzsébetnek és versenytársainak. A társaság az év ellenőrét 150 ezer forinttal, a második helyezettet 100 ezer forinttal, míg a további négy jelöltet 50-50 ezer forinttal jutalmazta.