Február végén a Széll Kálmán téren sétálgattam, amikor észrevettem, hogy a tér déli részére egy kerékpáros jelzőlámpát telepítettek. Mellé társult egy, a régi 18-as parkolóvágányával párhuzamos, frissen kiépített kerékpárút is, azonban mivel nem tudtam, hogy az milyen irányba fog majd továbbhaladni a lámpától, így a Budapesti Közlekedési Központhoz fordultam.

A BKK egy fényképet is csatolt a jelenlegi állapotról, ezt lent megnézheti. Ezen látszik, hogy a szegélykorrekciókat és a szegélyek süllyesztését már elvégezték és kihelyezték az említett jelzőlámpát is.

Hogyan tovább?

A kép közepén található, távközlési kábeleket tartó oszlopot rövid időn belül elbontják. A téren alul - a Vérmező úttal párhuzamosan - vezetett, piros burkolati felfestéssel ellátott kerékpárút a fényképen lévő csomóponton egyenesen halad tovább, majd a Széna téri (belváros, illetve Óbuda irányú) villamosperon végén közel merőlegesen csatlakozik majd a Retek utca-Varsányi Irén utca irányú kerékpárúthoz. Két oldalán és középen sárga terelővonalakat festenek fel, így kétsávos, jól látható módon elkülönített kerékpárút jön létre.

Ezzel a megoldással a kerékpárosok a Margit körúton közlekedő villamosokkal és a Vérmező útról egyenesen érkezőkkel együtt kaphatnak szabad (zöld) jelzést.

Ne feledje: a megújult Széll Kálmán teret május 10-én adják át.