horoszkóp
Képernyőfotó 2016-05-08 - 14.47.03.png

Ilyen egy igazi budapesti vurstli

2016.05.08. 15:25

Mi kellhet egy kellemes vasárnap délutánhoz? A mindenkori közhelyszótár példatára szerint:

  • friss levegő,
  • kaja,
  • sör.

Mindezt biztosítja a Kincsem Park, mert épp most történik a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show, ami a neve ellenére nem úri huncutság, itt mindenki megtalálhatja a maga pénztárcájának megfelelő szórakozást. Meg lehet nyugodni,

 
van büfés szendvics is, nem csak szuvidolt bárányborda, epercsatnival.
Képernyőfotó 2016-05-08 - 14.44.42.png
Fotó: Velvet

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show nem csak a lóversenyről és a kézműves sörökkel leöblített szaftos szenyókról szól. Az egész család elszórakozhat egész nap, mint egy igényesebb búcsúban. Ezért adekvát a körhinta, a sörsátor, na meg a szabadtéri DJ és a vattacukor. Na nem az a klasszik balatoni rablósoros cukros akármi, hanem toppingokkal feltupírozott, robbanó- és savanyúcukros kiadás.

Képernyőfotó 2016-05-08 - 14.45.40.png
Fotó: Velvet

Aki ennél többre vágyik, az drónozhat is, de van állatsimogató, ahol pontosan azt lehet csinálni, amire a neve alapján következtetnének. De ez is hihetetlen extremitásba tud átcsapni, ha nincs cuki szőrös kis állatokhoz szokva az ember. Persze nem mindenki vágyhat erre a felhajtásra. A puccos kajás kocsik, meg az IFA platójáról kiadott habos sörök mellett ott van a lovi és a lovihoz tartozó nagy öregek, akiket pont úgy kell elképzelni, mint a Família KFT. nagypapáját, aki maffiózóként volt közismert, ugye.

Képernyőfotó 2016-05-08 - 14.46.21.png
Fotó: Velvet

A fogadófülkéknél matekozó, esélylatolgató, profi szerencsejátékosok mellett ott vannak a fiatalok is, akik vakon tesznek tétre, helyre, befutóra, akármit is jelentsenek ezek. 300 forint az alaptét. Nem egy vagyon, nem is lehet bankot robbantani vele, de kellő löketet ad az őszinte szurkoláshaz, akármennyire is hülyén hangzik a bombafogadást tartogató cetlit szorongatva, hogy

 
gyerünk, Sweet Biscuit, fussá' már!

Aki csak erre a puritán szórakozásra vágyik, az minden megaláztatás nélkül vehet a büfében egy kellemesen hűtött dobozos Kozelt, amihez vígan bedobhat egy chipset a következő futam kezdetéig.

Kell ennél több? Street Food étteremmé alakított amerikai iskolabusz? Különböző kreatív néven elkeresztelt fröccsös kocsik? Zaccos kávéval kiöblögetett hamutál ízű fekete sörök? Végtelen féle képpen sütött, gőzölt, hamburgerek, szaftba mártott szendvicsek? Gofri, ami valójában waffel? Fagyi? Egyszálgitáros, mezítlábas koncertek?

Ez mind megvan. És a kutyásoknak se kell kímélniük a Kincsem Park régi tribünje előtti gyepet, akár itt is lehet folytatni a szombati Tacskó Majálist, annyira állatbarát ez a Street Food összeröffenés, ami hivatalosan is megnyitotta szabadtéri kajafesztiválok 2016-os szezonját. 

Hogy mivel több ez, mint tenni egy kört a bulinegyedben, és összeenni ezt-azt, egy kis ráment tolni a nutellás pizzára? Hát annyival, hogy itt Szegedről, Debrecenből meg Zalából jött kézműves termékeket is lehet enni, nem áll meg a pesti felhozatalnál a repertoár.