RB 20160616 01

Nem tudni, mi lesz a Holdudvar sorsa idén nyáron

2016.06.25. 17:39

A Margitsziget két legnépszerűbb szórakozóhelye, a Holdudvar, illetve a Wndrlnd az ígéretek ellenére június 20-ig sem nyitott ki idén, és a két hely területén nyoma sincs annak, hogy bárki üzemeltetni szeretné azokat.

A Holdudvar évek óta a legfontosabb állomása a budapesti nyári éjszakáknak, és bár 2015 őszén a Facebookon búcsúzkodtak és meglepetéseket ígértek, úgy tűnik, ezen a nyáron Holdudvar nélkül marad Budapest.

A szórakozóhely Facebook oldalát lájkolók május óta folyamatosan kérdezik a közösségi oldalon, mi várható idén. Egyelőre még csak választ sem kaptak senkitől, pedig a tulajdonosok azt ígérik a weboldalukon: „2016-ban is meglepetésekkel vár a Holdudvar!" Ugyanitt meg van adva egy telefonszám is, ám ezt hiába hívtuk, többször is. (Nem csak mi próbálkoztunk, a Facebook oldalon is sokan panaszkodnak a hely elérhetetlensége miatt.)  

A kérdéssel, hogy mi lesz a Holdudvar sorsa, megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot is. Kiderült, hogy az előző évekhez képest nem történt tulajdonosváltás, a jelenleg érvényben lévő földhasználati szerződést 2014. augusztusban kötötte meg az önkormányzat egy gazdasági társasággal. Mint írják, nincs rálátásuk arra, hogy a szórakozóhely hogyan működik – például, hogy idén nyáron kinyit-e vagy sem –, a felépítmény ugyanis nem a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van. A Velvet információi szerint az üzemeltető céget a tavalyi évben eladták, lezárták a tavalyi szezont, és megváltak a Holdudvartól. 

A Holdudvar mögötti Wndrlndről már biztosan tudni, mi lesz a sorsa. A hely másfajta szórakozást kínált a budapesti nyári éjszakában mint a nagy testvére, ezért is volt népszerű. A terület jelenlegi állapota egyáltalán nem utal arra, hogy bárki is ki szeretné nyitni, a hely Facebook oldalán pedig egyértelműen közlik:  „Mint ahogy azt már tapasztalhattátok, sajnos idén nem lesz Wndrlnd." Azonban az oldalt követők kérdéseire, hogy ennek mi az oka, már nem válaszolt senki. 

A jelenlegi helyzet szerint tehát a Margitsziget két legismertebb szórakozóhelye idén biztosan lemarad a bulitérképről.