Az amszterdami közlekedési vállalatnak, illetve a velük közreműködő Headmade-nek jutott eszébe egy analóg videójáték, aminek célja, hogy az emberek a buszon és a villamoson ne a telefonjukat nyomogassák.

Az egész koncepció lényege baromi egyszer: az ülés melletti ablakra egy nyitott szájú szörnyecskét ragasztottak, ami indulás után – ha az egyik szemünket letakarva nézzük – pont úgy néz ki, mintha az utcán repülne, a játék pedig annyiból áll, hogy el kell vele kapni az utcán sétáló embereket.

Ha még mindig nem értené, ezen a videón már egyértelmű, hogy miről van szó:

Örvendetes lenne, ha a BKK is meglepné utasait egy hasonló játékkal. De van még pár ötletünk, hogy mivel lehetne feldobni az utazást.

A metró ablakaival is lehet mit kezdeni – ha a sötét alagútba képkockánként kitennének egy-egy jelenetet két alagút közé, így az a mozgó metróról úgy nézne ki, mint egy gif, vagy mint azok a "kipörgetős" rajzok, amiket általános iskolában firkáltunk a füzet sarkaira.

Szintén a metrót, de akár a HÉV-et is ki lehetne tapétázni belül hatalmas természetfotókkal, miközben a hangosbemondón madárcsicsergést, vagy vízcsobogást lehetne hallani. Igaz, ehhez némi hangszigetelés sem ártana.

Ha pedig már hangosbemondó – az is klassz lenne, ha nem a megszokott hangok mondanák be a következő megállók neveit, hanem gyerekek, felismerhető hangú híresemberek, vagy beszélő papagájok. Ez akár havonta változhatna.

Vagy egyszerűen csak legyenek színesebbek belül a járművek. Erre már volt is pár évvel ezelőtt egy próbálkozás, mikor az egyik budapesti villamosvonal egyik kocsijának üléseit és kapaszkodóit színes, horgolt anyagokkal vonták be.

Sőt, nem csak a járműveket, de a megállókat is izgalmasabbá lehetne tenni!

Nincs olyan ember, aki ne unatkozott volna már buszra várás közben, ezért igazán be lehetne vonni a megállók egy részét buborékfóliával, hogy azokat lehessen pukkasztgatni, amíg nem jön a busz.

Ön melyiket választaná?

Persze ha önnek ennél sokkal jobb ötletei is vannak arra vonatkozóan, hogy miket vezethetne be járatain a BKK, írja meg nekünk!