Lehet, hogy megtaláltuk a Szabadság híd legújabb megihletettjét, legalábbis azok közül, akik a mozgás bármiféle létező, de annál látványosabb formáját űzik. A híd a lezárása előtt is alkalmas volt különböző mutatványok előadására, de a helyzet láthatóan egyre csak fokozódik. 

Január végén írtunk a derékszögben kapaszkodó Szarka Ákosról, most azonban Rudolf Niki lesz a téma, aki úgy táncolta át magát a városon, hogy észre se vettük. Szerencsére léteznek képes bizonyítékok az esetről, ezeket mutatjuk most meg. 

Egyébként ő a Miss Face Beauty 2016 szépségkirálynője, akinek látványos performansza nem ok nélkül jött létre: ősszel utazik Mongóliába a világversenyre, és a világszintű megmérettetés feladatkörébe tartozik, hogy saját kezűleg kell elkészítenie bemutatkozó videóját.

A lány nem aprózza el: számára a tánc nem csak az élete része, hanem egész egyszerűen a hitvallása is. Példaképe a táncos és koreográfus Martha Graham, aki több mint 70 éven át dolgozott a szakmában, és ő volt az első táncos, aki fellépett a Fehér Házban.

Arra tette fel az életét, hogy a megmutassa a világnak: a könnyednek tűnő balettmozdulatok mögött valójában keserves munka van. Ebben a technikában a talaj és a levegő is rendkívül fontos szerepet kap, akárcsak a szélsőséges érzelmek megjelenítése.

- mondta el Niki, akinek királynőként elsődleges célkitűzése megmutatni a világnak, hogy nőnek lenni elképesztően bonyolult dolog, ezért gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy valaki az anyaságot, a karriert vagy a szépségkirálynősködést választja élete legfőbb csapásirányának.

A fotókat a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik kameraman szakos hallgatója, a 22 éves Meister Natália készítette, aki kifejezetten szeretett Nikivel együtt dolgozni. 

Képes mozdulatokkal is kifejezni érzelmek egész sorát, így biztos vagyok benne, hogy a bemutatkozó videó a Miss Grand világversenyén is nagy sikert arat majd.

- nyilatkozta Natália.

A királynő szombattól a Miss International Hungary idei döntőseinek koreográfus tanára. Tervei szerint az augusztus 6-ai döntőre rendhagyó show-t hoznak össze a lányokkal, ahol a táncnak és a divatnak is fontos szerep jut majd.