Ugye koncertet nézni és közben/utána italozni rengeteg helyen lehet. Manapság már az sem különösebben ritka, hogy ezt az ember üdítően nemzetközi közönség részeként teheti. Na akkor mi az, amiért a mai napig érdemes kimenni a Sziget Fesztiválra? Valószínűleg az, hogy a Sziget rengeteg egyéb olyan programot kínál, ami nem merül ki egy koncertszínpad előtti tömörülésben. A Balaton Sound például csak nagyjából egyetlen stílust kínál, a Szigeten viszont azt érdemes kihasználni, hogy az ember diszkóból színházba, metálból jógába csöppenhet pár méter megtételével.

A legjobb tanács a nagyon régi szigetlátogatóktól:

Ne ragadjon le egy helyszínen, egy színpadnál, egy koncerten!

De rendesek vagyunk, úgyhogy ezt nem csak úgy általánosságban mondjuk, hanem 7 konkrét példával alátámasztjuk, hogy mennyi mindent kínál az idei Sziget első napja, azaz augusztus 10. szerda a nagyszínpados koncerteken túl. A fesztivál csomó helyszíne az első (vagyis mínusz egyedik) nap még nem működik, úgyhogy az alábbiakat úgy kell olvasni, hogy csütörtöktől még bővebb lesz a kínálat.

A főbb helyszínek programja, amit ön úgyis magától is tud.

Nagyszínpad:

19:30 Die Antwoord; 21:30 The Chemical Brothers

Colosseum:

23:30 Woo York Liv; 00:30 Tale Of Us; 03:30 Secret Factory

Petőfi - Telekom Volt Fesztivál Színpad:

18:00 Bin-Jip; 19:45 Budapest Bár; 21:30 Magashegyi Underground; 23:15 Szabó Balázs Bandája; 00:30 Spanish Wax

  1. Capoeira! A capoeira félúton van a harcművészet és a tánc között, és mivel brazil találmány, idén nyáron különösen aktuális. Az Afro-Latin-Raggae Faluban lehet ma megtanulni a capoeira alapjait délelőtt 11:45-től! Vigyázat, capoeirázni párban kell, úgy, hogy végig az ellenfél/partner szemébe nézünk. Ha ön már a Szigeten van, talán még odaér.
  2. Isteni műszak! Régen éjszaka volt mozi a Szigeten, most már kora délután kezdődik a vetítés, az Isteni műszak című filmet délután egytől lehet megnézni, pl. ebéd közben.
  3. Határok nélkül! De szintén egykor nyílik meg a Sátor Határok Nélkül nevű helyszín is, ahol kiállítást lehet majd látni, valamint workshopok lesznek, bármit is jelentsen ez. Aki a menekültekkel kapcsolatban másra is kíváncsi a közelgő népszavazás fényében a közpénzből finanszírozott gyűlölet- és félelemkeltő kampányon kívül, az valószínűleg jól teszi, ha beugrik ide pár percre.
  4. Csill! A Cökxpón Sátor egy olyan intézmény a Szigeten évtizedek óta, ahova minden évben egyszerűen muszáj beugrani egyszer legalább egy negyed-fél órára, csak hogy teljes legyen az élmény. Ez az a hely, ahol cipőt levéve, fekve-álmodozva-szunyókálva-révedezve-meditálva lehet belassult zenékre fetrengeni. Mindehhez este 6-tól egy magyar DJ, Panda adja majd az alapot gyönyörű zenéivel. Ráadásul addigra minden bizonnyal elered majd az eső, szóval itt meg lehet majd húzódni.
  5. Óriás tökedény! Értelemszerűen ez a program is az Afro-Latin-Raggae faluban lesz, negyed nyolctól lesz akrobatikus műsor, autentikus öltözékekkel, ami nyugat-Afrika kultúrájából merít. A társulat neve Ballet Camara, és van egy óriás tökedényük is, sőt, csak nekik van ilyen az egész világon. Nyilván az óriás tökedény is a műsoruk része, vétek kihagyni.
  6. Bowie! Ashes to Ashes címmel este 11-től a Magic Mirror emlékezik meg David Bowie-ról, aki 1997-ben, azaz majdnem 20 éve maga is fellépett a Nagyszínpadon.
  7. Tábortűz! És idén is lesz Tábortűz a Szigeten, ami körül teljesen más hangulatban megy a zenélés, mint mondjuk a Nagyszínpad előtti dühöngőben. A Sziget Tábortűz 2016-os versenyének nyertese, a Morethantwo zenekar éjjel egytől fog itt játszani.

Ha különleges programokra kíváncsi, nézzen majd vissza holnap is, csütörtökre is van ajánlatunk!