Az idei Sziget nulladik/második napjára minden jegy elkelt, nyilván azért, mert a Nagyszínpadon fél tíztől Rihanna fog énekelni kemény másfél órán keresztül. Nem lennénk azoknak az előadóknak és programszervezőknek a helyében, akiknek erre az időpontra esik a fellépése, hiszen feltehetőleg ezalatt a másfél óra alatt a Sziget összes többi része kongani fog az ürességtől. Ha ön már egyszer ott van a Szigeten, csak megnézné Rihannát, nem?

A választ persze könnyebb az alternatívák ismeretében megadni, úgyhogy máris mutatunk öt programot, ami ütközik Rihannával. Ön elmenne valamelyikre, ha ugyanennyi erővel olyan slágereket hallhatna élőben, mint az Umbrella vagy a We Found Love, az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb énekesnője előadásában? Nézze meg a Rihanna-elleneseknek szánt kínálatot a fél 10 és 11 közötti halálsávból, aztán legalul szavazzon!

  1. Jay Lumen - Jay Lumen egy magyar DJ, technót, illetve house-t szokott játszani és kétórás szettjének legalább az első fele ütközik majd a nagykoncerttel. Ha a választási lehetőség Rihanna a Nagyszínpadon vagy Jay Lumen a Colosseum nevű szigetes helyszínen, ön kit hallgatna meg inkább? Vegye figyelembe azt is, hogy Rihanna nem túl gyakran jár Magyarországon, Jay Lument viszont rögtön másnap bepótolhatja Adán vagy szombat este Gergelyiugornyán.
  2. Újvári Milán - Újvári Milán is Rihannával versenyez majd, fél órás táncelőadása a nagykoncert fináléja közben megy majd le, pont akkor, amikor a leghíresebb számokat kezdi majd énekelni Rihanna, fél 11-kor. Szegény Újvári Milán értelemszerűen a Színház- és táncsátorban lesz (vagyis mellette a szabadtéri színpadon), és a hivatalos ajánló a következő szöveggel próbálja átcsábítani a nézőket Rihannától: „Őszinte lelkesedéssel és gyermeki örömmel próbálja átadni nekünk a lelkében lezajló folyamatokat, például arra való rácsodálkozását, hogy milyen felemelő élmény egy hervadó virágot megszemélyesíteni Csajkovszkij Virágkeringő című zenéjére.
  3. DJ Azou  - Szerencsétlen DJ Azou is idejött Szenegálból egész a Sziget fesztiválra, csak azért, hogy első esti DJ-szettjét rögtön a Rihanna-koncert alatt kelljen lenyomnia negyed tíztől tizenegyig, amikor az Afrikafaluban nyilván alig fog lézengeni valaki. De legalább ő a hét összes többi napján is játszik majd, szóval akinek nem napijegye van, az máskor is meghallgathatja őt. 
  4. Blues Beat Party - Aki szomorú, mert nem fért oda a Nagyszínpad elé, azoknak ajánljuk a Blues Beat Partyt, hogy ott kibúslakodják magukat egy kis blues zene aláfestésével. Itt az előadóról annyit tudtunk meg, hogy a neve SAB és magyar, és hogy pont Rihannával egyszerre kezdődik ez a program. De mondjuk ez tényleg megfontolandó alternatíva, hiszen akinek a blues a kedvence, az nyilván nem különösebb Rihanna-rajongó és fordítva.
  5. Drum 'N' Bass - A Cökxpónban dnb lesz Rihannával párhuzamosan. Aki a nulladik napon este 9-kor úgy érzi, hogy már most annyira túltolta a partizást, hogy Rihanna se érdekli, csak relaxálni szeretne a fetrengősátorban, az valószínűleg odatalál majd a magyar Rabbit & Friends nevű formáció fellépésére. Kérdés, hogy ők hányan lesznek.

Na, ön mire megy/menne ma este a Szigeten?

Ön kint van a Szigeten. Az alábbiak közül választhat. Melyik programra megy oda?