Hétfő este Sia lép fel a Nagyszínpadon, szóval maximum egy óriási parókát talál majd a koncerten. Az ausztrál énekesnő ugyanis a nyilvánosság előtt sosem fedi fel az arcát. A fellépés előtt tudjon meg egy-két infót Siáról

MInden, ami nem zene

A koncerteken kívül hétfőn is rengeteg programot talál, keresse például a Cirkuszt, a Színház- és táncsátrat, a Szigetmozit, vagy a Cökxpon chill gardent. 

17.00-19.00: Talk Show a Magic Mirrorban, hétfőn a nemcsere lesz a téma, a gender szerepcsere a populáris kultúrában, filmen, színházban és irodalomban. A meghívottak: Nimrod Dagan, izraeli színész, Frenkó Zsolt, rendező és drámapedagógus, Szombat Éva, fotóművész, Jávor Judit, drámapedagógus. 

19.00-19.15: Konfetti party, a Nagyszínpad előtt minden este különleges bulikat tartanak, hétfőn éppen konfettit lőnek. 

23.00-00.40: Víkend a Szigetmoziban, Mátyássy Áron filmjét magyarul, angol felirattal vetítik. Előzetes itt

23.45-00.30: Nagy utcaszínház - Trans Express, a Mú c. előadást utoljára hétfőn láthatják a fesztiválozók egy francia társulat előadásában. 

00.45-01.15: Cirque de Sziget, Tűzmadarak. A magyar zsonglőrcsoport még 2000-ben alakult, a cím alapján talán már sejti, hogy lesz tűz az előadáson. Nem is kevés. 

Sia Ausztrálliában született, és még a 90-es években költözött Londonba, hogy egy Zero 7 nevű zenekar vokalistája legyen. 2001-ben jelent meg az első szólólemeze. Ekkor még eszébe se jutott, hogy takargassa az arcát. Néha furcsa sminkekkel kísérletezett, de parókát nem hordott. A 2000-es években már olyan nevekkel dolgozott, mint Christina Aguilera, az igazi sikert a Titanium c. szám hozta meg, amit eredetileg Alicia Keys-nek írt, de végül ő énekelte fel David Guettával. Írt már számot Rihannának és Beyoncénak is. 

Minek a sok haj? 

Igazából nem túl bonyolult az oka. Nincs mit takargatnia, sokáig mutatta az arcát a színpadon. Aztán alkoholista és drogfüggő lett, majdnem az énekléssel is felhagyott, hogy csak a dalszerzésre koncentráljon. Később óriási sikereket ért el, a Chandeliert például több mint 1,3 milliárd ember nézte meg Youtube-on. Egyszerűen próbálja elválasztani a magánéletét a munkájától. A kamerák előtt marad a paróka. 

Sián kívül természetesen még rengeteg minden lesz ma is a Szigeten, ide kattintva mindent megtalál. 

A nagyszínpad hétfői programja

16.00: Years & Years

17.45: Kaiser Chiefs

19.00: Konfetti party

19.30: Noel Gallagher's High Flying Birds

21.30: Sia