A Sziget fesztiválon a nap bármely pillanatában van egyszerre minimum harminc tök különböző program, hogy biztosan soha senki ne unatkozzon. Idén még nightclub is van, de ettől még tény, hogy így is akad, aki unatkozik, vagy legalábbis jobb programot szervez magának, mint amiről a profi fesztiválszervezők gondoskodtak.

A fesztiválon jártunkban-keltünkben megfigyeltük, mivel ütik agyon a fiatalok azokat az üres órákat, amiknek elvileg ezen a rendezvényen nem is szabadna léteznie. Íme a három kedvencünk, persze mind az alkoholos mámorhoz kötődik.

1. Sörpong

Egy közismert piálós játékkal kezdjük, ez a sörpong vagy sörpingpong, aminek Magyarországon külön honlapja, sőt, egyesülete is van. Ez egy olyan, közkedvelt ivós játék, amiben pingponglabdával kell beletalálni az ellenfél sörrel töltött poharaiba. Amibe beletalálunk, abból az ellenfélnek ki kell innia a sört, aki veszít, az berúg. Kb. ennyi.

2. Sörös-övtáskás

Ez a játék viszont inkább ad hoc fejlesztésnek tűnt a számunkra, és igazán eredeti az alapötlet annyiban, hogy itt nem büntetés a piálás, hanem éppen, hogy az a jutalom. Itt aki nyert, az ihatott.

A két csapat egy-egy vonalban sorakozik fel egymással szemben, kb. mintha adj, király, katonát!-ra készültek volna, csak kézfogás nélkül. Viszont mindenkinek a lábánál van egy nyitott doboz sor, amiből nem szabad inni. A két csapat között félúton egy üres sörösdoboz áll, a kezdő csapat egyik tagja pedig fog egy övtáskát (a kép előterében látható), és elhajítja, megpróbálva eltalálni a középre helyezett sörösdobozt.

Ha nem sikerül eltalálni, márpedig általában nem sikerül, akkor nem történik semmi, a másik csapat következő tagja próbálkozhat egy lövéssel. A két csapat felváltva lövöldöz rá a céldobozra a jobb sorsra érdemes övtáskával.

A fenti kép azonban abban a kritikus pillanatban készült, amikor valaki végre felborítja a középső sörösdobozt. Amelyik csapat betalált, annak a tagjai ekkor felkaphatják a földről saját sörüket, és elkezdhetik nyakalni a folyékony kenyeret. Gyorsan kell nyelni, ugyanis az ellenfél csapatából valaki ilyenkor a felborult dobozhoz sprintel, és amilyen gyorsan csak tudja, felállítja. Amikor a céldobozt újra felállították, azonnal abba kell hagyni az ivást, és jöhet a következő kör.

Szóval minél gyakrabban talál be egy csapat, annál gyorsabban megihatják a finom sört, hurrá! Kit érdekelnek a koncertek?!

3. Szédülős-átbújós

Harmadrészt egy olyan piálós játékot mutatunk, amihez nem is kell pia, mégis a részegséghez hasonló érzést és jeleneteket produkál. Az egész nem más, mint hogy az ember önként vállalja, hogy hülyét csinál magából, a nyeremény mindössze annyi, hogy elmondhatja magáról, hogy sikerült teljesítenie a feladatot.

A fenti jelenetben a játékos éppen a középső, kapucnis lány, aki tükröt tart a homlokához. Az a feladata, hogy a tükörbe nézve forduljon meg maga körül tizenötször, a lehető leggyorsabban, aztán szaladjon oda a sztaniollal bevont kapuhoz és bújjon át alatta. És kész.

Ez a játék abban különleges, hogy a helyszínen vállalkozó játékosok szerint a résztvevőknek nem igazán élvezetes, csak a nézőknek.

Gratulálunk!