Olvasónktól tudjuk, hogy ma reggel a Budapest Déli pályaudvarról Tapolcára közlekedő 19702-es Kék Hullám sebesvonat műszaki hiba miatt nem indult el időben.

A sztori a helyszínen a következőképp zajlott: állítólag túl sok volt a biciklis utas a szerelvényen, nem fértek el, így a vasutasok arról kezdtek beszélni, hogy meg kell toldani a szerelvényt, ám hogy ezt elvégezzék,

ki kellett húzni az egész szerelvényt, a rajta lévő körülbelül 200-300 utast pedig leszállítani.

Végigmentek a szerelvényen és azt mondták: "szálljanak le, kihúzzuk". A hangosbemondóban az a szöveg volt hallható, hogy a járat 50 perc késéssel fog indulni.

A Mávinform megerősítette a hírt, kisorozásra volt szükség 2 kocsi esetében is, nem feleltek meg ahhoz, hogy közlekedjenek. A pontos hiba azonban nem ismert, vizsgálják. Túl sok biciklisről nem tudnak.

A kocsikisorozás azt jelenti, hogy kivesznek egy, vagy több kocsit a szerelvényből jellemzően fék, világítás, vagy kerék hiba miatt. 

Az 50 perces késésből 72 perc lett, végül 10:17-kor indult meg a szerelvény. A menetjegy visszaváltására, kártérítésre a MÁV üzletszabályzata szerint nyílik lehetőség:

  • 60-119 perc közötti késés esetén a menetjegy 25%-át, 
  • 120 perc feletti késés esetén a menetjegy 50%-át

térítik vissza.

Nem egy kellemes hétvége indítása ez, az biztos.