Az Állatmentő Liga Facebook-oldalán bukkantunk az esetre, amely a III. kerület egyik benzinkútja melletti bozótosban zajlott.

Az alaphelyzet annyi, hogy egy vaddisznó az utóbbi időben több ízben tűnt fel a környéken, sőt, kijelenthető, hogy az említett susnyás volt a kedvenc helye az időtöltésre. A gond nem is ezzel, sokkal inkább azzal volt, hogy a malac gyakran merészkedett elő, hogy az úton közlekedjen, ami nem csak számára, de az arra járók számára sem volt túl biztonságos mutatvány. 

Ezt a problémát igyekezett elhárítani az Állatmentő Liga. Csütörtök este 19 órára összehívták a szokásos csapatukat, és nagyjából 23 óráig várakoztak az állat eljövetelére.

Céljuk az volt, hogy elaltassák, de a disznó túl virgonc volt ahhoz, hogy ez olyan egyszerűen menjen. A mentőcsapat tagjai rádión tartottak kapcsolatot egymással, hogy minél jobban összehangolják a mozgásukat és megakadályozzák, hogy a malac mindenki számára veszélyes terepre meneküljön. 

Csak éjfél után sikerült altatólövedékkel eltalálni, utána pedig éjjellátó kamerák segítségével keresték meg az ájult sertést. 

Éjjel biztonságos helyre szállították, megvárták, hogy felébredjen, majd szabadon engedték egy olyan környéken, ahol nem kell többé veszélyek között élnie.