Ha az ember a pultnál gyanútlanul megkérdezi, hogy milyen sörök vannak és elé teszik az Ogrét, amin egy kopasz, jókedvű fickó vigyorog, akaratlanul is elkezdi érdekleni, vajon ki lehet az ember, akiről egy sört neveztek el? És miért?

Marosvári László a budapesti gyógymasszőr addig kutatta a jó sör titkát, míg végül az ország egyik legmenőbb világos sörét az ő receptje alapján főzték meg, és a nevét is róla kapta. 

Az Ogre kultusz évekkel ezelőtt kezdődött az életében - ahogy az lenni szokott - véletlenül. 

Brad Pitthez hasonló szépségem miatt az Ogre becenevet választottam magamnak. Különböző blogokon ezzel a nicknévvel vitáztam a sörökről, mivel magam is vadásztam a jó, kézműves sörökre. Több közöm nem volt a sörhöz annál, mint hogy szerettem. 

- mondta a Velvetnek Marosvári László a kezdetekről. 

Hosszan kifejtette egy blogban, hogy miért nem tud végre főzni valaki egy sima, világos, klasszikus pilseni típusú sört. 

Másnap csörgött a telefonja, a Békésszentandrási Sörfőzde vezetője hívta, hogy mondja a receptet, ő gondolkodás nélkül megfőzi azt a sört. 

Hozzátette, hogy nekem olyan sörös arcom van, küldjek neki egy sörivós képet, majd az lesz a címke.

Marosvári azóta a főzde népszerű reklámarca, feltűnik a rendezvényeken, főzdefeszteken. Sörszakértő társával, Kővári Gergővel együtt gondoskodnak a jókedvről, és arról, hogy senki ne maradjon szomjas.

Sokan felismerik, fotózkodnak, szelfiznek vele.

Az Ogre sör az évek alatt finomodott, letisztult, olyan jól sikerült, hogy azóta a sörfőzde vezető söre lett. Külföldre is eljutott a híre. Egy norvég újságíró például ódákat írt egy kinti szaklapba a vicces és finom magyar sörről. 

A sörreklámarc szerep után Marosvári László sem kerülhette el a sorsát, hivatalosan is bekerült a sörbizniszbe. Elfogadta a felkérést, hogy vezesse az Ogre bácsit, vagyis már nemcsak sört, de egy sörözőt is elneveztek róla. Így otthagyta a masszőri pályát és beállt a pultba, sokak örömére. 

Az Ogre kultusz itt teljesedik majd ki csak igazán, a hely tele lesz róla készült plakátokkal, ereklyékkel, még egy mellszobrot is kap.

Remélem olyan sokat simogatják majd, hogy kifényesedik a homlokom, a szerencséseknek megfordítják a szobrot és a redőket is elérhetik a tarkómnál.

- tette hozzá Ogre. 

Ha Önök is szeretnének vele találkozni, az Ogre bácsiban megtalálják. Kérjenek tőle egy Ogrét. 

Egészségükre!