Ne lepődjön meg, nem az ön készülékében és fejében van gond, ha random madárcsicsergést hall a villamoson, buszon, vagy trolin utazva. Ha már kivágják a fél Városligetet, legalább digitális, replikált változatban ott maradnak a madarak csicseregni: a BKK madárhangokat játszik az utazóközönségnek, bár érthetetlen, hogy ezt miért pont november közepén.

Olvasóink a 70-es, 75-ös és 78-as trolibuszon és az 1-es villamoson találkoztak ma reggel madarakkal.

és érted nem mondanak semmit, egyszer csak elkezd csicseregni b_meg

- írta egyik olvasónk, de volt akinek kifejezetten tetszett: szerinte meglepő lépés, kicsit emberibb színben tűnik fel a vállalat.

A Velvet másik olvasója, Szabolcs ezt írja:

Azt hittem valakinek a telefonja szólalt meg, mindenki kereste a hang forrását!

A csicsergő közösségi járművek mindenhol feltűntek, László nevű olvasónk jelenti:

Tegnap délután fél öt körül a Körönd környékén sikerült belefutnom egy csicsergő 105-ös buszba, aztán két óra múlva visszafelé a Hősök terénél egy másikba.

Mi is kimentünk a terepre, hogy megtapasztaljuk, de sikerült olyan járatokat kifogni, amin csak a Futár megállóbemondásait hallhattuk, csicsergést nem. Viszont ha önnek van videója, ne habozzon beküldeni azt! A címünk velvet@mail.velvet.hu !

A hangokat egy nyereményjátékhoz kapcsoltan hallhatjuk, egész héten a Városliget körül és a benne cirkáló járműveken, főként buszokon, trolijáratokon a megállók között.