Sokszor olvashattunk már idegesítő utasokról, helyeselve bólogattunk a cikkeket olvasva, aztán elraktuk a fiókba ezeket az emlékeket. De a BKV utasai folyamatosan fejlődnek. Összeraktunk egy aktuális, friss gyűjtést a téli napok reggeleiből. Új metró és villamos szerelvények érkeztek, ezekhez pedig az utasok is alkalmazkodnak (vagy nem).

40 méteres villamos? Végig kell rajta sétálni! Metrónyitó gomb? Az meg mire való?!

Igazi mini csaták zajlanak a BKV járatain, most megmutatjuk kik a leggyűlöltebb ellenségei a reggeli percekben, amikor éppen munkába menne, de mások az egész napját tönkreteszik.

Avagy érkeznek a gyűlölt BKV utastípusok, 2016-ból.

A vándorló

Akinek nem számít mekkora tömeg van, ő akkor is végigmegy a villamoson, ha három babakocsi, és 20 ember jön vele szemben. Neki életcélja van, mégpedig átjutni a szerelvény másik oldalára. 

ajtóőr

Akinek mindig rá kell feszülnie az ajtóra, mindig ott kell lennie, ahol valami történik, a leszállásjelzőnél. Talán ott a legjobb a kilátás. Nem zavarja az sem, ha valaki le akar szállni, neki ott helye van. "Felszállók? Kerüljetek ki." 

A kényszeres

Valószínű klausztrofóbiás. Nem számít, hányan vannak az útjában, ő már az előző megállóban elindul, hogy biztosan le tudjon szállni. Általában van nála még két csomag is. Jelzésértékűen fellök, esélyünk sincs kapaszkodni, és fékezés közben a "padlóla le" kerülünk, a lényeg, hogy ő ott legyen amikor nyílik az ajtó. Ő épp leszáll.

Aki nem érti

Az új metrókon bizony meg kell nyomni a gombot az ajtónyitáshoz. De ő csak néz, és várja a csodát, ha pedig nem történik semmi, először elkezdi feszegetni az ajtót.

Aki nem segít

Beülhetne a belső ülésre, ami szabad, mert végülis tömegközlekedésnek hívjuk, és egymásra is illene figyelnünk. De ő hajthatatlan, és nem ül beljebb. Nekünk kell átmásznunk rajta is. Ugyanez igaz arra is, aki nem húzódik arrébb a metrón, hogy valaki még beférjen az ülésre, inkább elmerül a Candy Crush Sagaban, vagy a Szókeresőben, és nem emeli fel a tekintetét.

A felháborodott bliccelő

Az a személyiségtípus, aki nem érti, anyázik, hogy mi az, hogy megbünteti őt az ellenőr, amikor nincs nála érvényes jegy, vagy bérlet. Ezekbe a mókákba néha beszállnak további utasok is, de az is gyakori, hogy egy ilyen intézkedés miatt meg kell állítani egy járatot is.

Szardínia-lájk

Imád simulni, ha meglátja, hogy az adott kocsiban vannak a legtöbben, ő mindenképpen oda száll fel. Az ajtó általában miatta nem csukódik be. Nem bírja megvárni a következő járatot, ami 5 percen belül úgyis jön.

A baci neppeR

Taknyos, meg van fázva, beteg. Zsebkendő nuku, beletüsszent a kezébe, majd lelkiismeret furdalás nélkül továbbkapaszkodik. És még ő néz zavartan ránk.

a dezertőr

Akinek először kell felszállnia, még akkor is, ha a következő megállóban leszáll. Akkor meg 30 emberen kell átmásznia ahhoz, hogy eljusson az ajtóig. Ő egy igazi taktikus: elhiteti mindenkivel, hogy neki fontos ülőhelyhez jutnia, bemászik a villamos közepébe, aztán a reggeli csúcsban, amikor már fékez a szerelvény, megindul. Elnézést kérni nem szokott, nem hagyja el a száját egy "bocsánat", csak nyomul, hogy leszállhasson.

Akik túllógnak magukon

Tegyük fel, hogy annyira sikeresek vagyunk, hogy ülőhelyhez jutottunk. Ilyenkor jön az az utas, akinek a táskája belelóg a pofánkba, a retikül a szemünk előtt himbálózik, ki akarja vele verni a kezünkből a telefont, és közben vígan beszélget másokkal, vagy éppen telefonál. Hangosan, azt is.

Kémény

Aki letüdőzi a cigit, mikor javában berreg az ajtó záródását jelző csengő, felszáll, és kifújja. Be a kocsiba.

KIHAGYTUNK VALAKIT?
  • ESZÉBE JUTOTT MÉG EGY IDEGESÍTŐ UTASTÍPUS? ÍRJA MEG!

"Nem harap"

Mert az az ő kutyája, hiába egy 50 kilós négylábon járó ragadozó. Azt be kell vinni a tömegbe, szájkosár nélkül. 

Csótány

Az ajtó még ki sem nyílt, de ők már bent vannak: futnak, loholnak, legtöbbször csomaggal a szabad helyek felé. Amint megcsípték, fej elfordul, fülhallgató be, és meredés a tájba. 

+1: A patthelyzet 

A csótány fordított szituációja, amikor van egy szabad szék, de senki nem tudja eldönteni, hogy ki ül le. És persze tobzódik a tömeg. Mint egy székfoglalós játék, csak nem áll meg a zene.

Ön kit utál a legjobban a reggeli csúcsban?