Na jó, most már muszáj megkérdeznem. Két hónapja lakunk egy új helyen, és ha ötször nem léptem már rá, akkor egyszer sem. Valami csodálatos művészeti alkotásról lehet szó a 60-as évekből, amit nem tudok megfejteni. 

Miért van a lépcsőinken kampó?

Itt hagyott, levitézlett, egykor szebb napokat is megjárt csodás vas hurkok ezek, amik magányosan várnak egy újjászületésre. 

Egy nem reprezentatív kutatás szerint 10-ből 8 ember nem tudja, mi ez!

Mini-kutya póráz kötő? Nyugdíjas nénik lemennek a ház elé trécselni, és ide kötik ki a kutyájukat.

Antigravitációs hintatartó? Majd ha eljönnek az ufók és megfordul minden, lehet használni.

Azért csinálták, hogy világvége esetén zombikat kössenek a bejárathoz őrnek? 

IMG 1951

Nem, a Google sem dob ki semmit a "lépcső kampó" keresőszavakra :DDDDD

Szóval kérem, segítsen! Találja ki: mi a fene ez? A legjobb megfejtőnek ajándék pezsgő jár! Ide tud írni az e-mail címemre, amit a nevem mellett is megtalál!

Mi ez a kampó a lépcsőn?!

Megfejtés:

Persze, hogy ez egy szőnyegtartó hurok a lépcsőre szorítható szőnyegnek, azért ezt még én is tudom: jártam az Operában, és néztem Aladdint is. De itt most az a lényeg, hogy ön valami új funkciót lásson meg benne. Ezeket a vicces tippeket várjuk!

Update: amúgy nagyon aranyos leveleket kapok, ennyi szőnyeget és lépcsőt még életemben nem láttam, mint amennyi képes mellékletként érkezett, köszönöm! :D

És jönnek is:

  • István szerint ez egy olyan kötéltartó hurok, ami a kótyagos állapotban hazaérkezőket segíti azzal, hogy felhúzzák magukat, ha már a lépcsőzés nem megy.
  • Sára ezt kalodaként hasznosította régen a Barbie-jai számára: "a kampóba beledugtam az egyik lábát. Az volt a börtön. Extrán hangzik húsz év után is."
  • Zsolt szerint a kampósbottal könnyebb felmenni a lépcsőn, ha ezekbe a hurkokba akasztja páciensünk.
  • Andi szerint nem kérdés, hogy ez a világvégéhez készült: lézert lehet rá szerelni, hogy védje az épületet az idegenektől. (Hogy miképp, azt nem tudom.)
  • Ildikó szerint a burkoló eljegyzési gyűrűje! :D:D