Pár éve a BKV mindent megtett azért, hogy leállítsa a tujázókat, és sokáig úgy tűnt sikerrel is jártak. Kedden viszont a Pesten Hallottam Facebook-csoportba felkerült egy fotó, melyen egy tujázó fiatalember látható. Azt nem tudni, hogy meddig utazott így, az viszont biztos, hogy a Petőfi hídon még átjutott.

Íme:

A BKK korábbi közleménye szerint a tujázás és a szörfözés a metró- és villamoskocsik között, előtt vagy mögött is szabályellenes. Az elkövető a saját épségén kívül a megbízható és biztonságos közlekedést is veszélyezteti. Az ilyen potyázás enyhébb esetben szabálysértésnek, súlyosabb esetben bűncselekménynek minősül.

2008-ban egy 10-12 éves fiú a 14-es villamoson tujázott, amikor a csatlás-szerkezetéről leesett és súlyosan megsérült.

A keddi esettel kapcsolatban kerestük a BKK-t is, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a BKK válaszát, amiben azt írják, hogy 

a villamos ütközőjén utazni tilos, hiszen rendkívül veszélyes: aki ezt teszi, az a testi épségét, az életét is kockáztatja. Ha valakit tetten érnek, hogy egy közösségi közlekedési járat hátsó részére felkapaszkodva utazik, az rendőrségi feljelentést von maga után. Az ütközőn való utazás a közúti közlekedési szabályok megsértésének számít, a 2012. évi II. törvény 224. paragrafusa szerint helyszíni bírsággal sújtható.