A Sziget idén is hozza a tőle megszokottakat, aki kíváncsi, vagy még nem informálódott a fellépőket illetően kattintson a Sziget oldalára, ott minden szépen, kifejtve megtalálható.

Újdonságok tekintetében a  technikai fejlődésre helyezték a hangsúlyt a szervezők, a Sziget app-al idén már nem csak informálódni lehet, hanem a fesztivál egyetlen fizetőeszközére a Festipay kártyára is tudunk közvetlenül pénzt utalni, így kiütve a sorban állást. 

A Viber idén is kiemelt támogatója lesz a fesztiválnak, az időjárástól a programokig, bármit lekérdezhetünk a programon keresztül. Ezen kívül,  David a cég chatbotja segíti az erre nyitottakat (személyre szabott segítséget nyújt a fesztiválon való eligazodáshoz). 

Továbbá indul egy bulihajó, ami a tervek szerint a Hajógyári sziget körül, illetve a belvárosi szakaszon szállítja majd a kikapcsolódni vágyókat. Lesz bár, DJ és minden, ami bulissá varázsolja a dunai hajókázást. 

A fesztivál idén megpróbál még környezettudatosabb lenni: a  tervek szerint, mindent, ami nem ivóvíz, a Dunából fogják fedezni. A tavaly megújított környezetvédelmi program keretén belül pedig 140-150 m3 szelektív hulladékot szeretnének begyűjteni a fesztivál végéig.