A Mediadrumworld nevű hírügynökség túrta elő ezt a filmhíradónak tűnő felvéltelrészletet a '60-as évekből. Hogy pontosan honnan van a film, azt nem közlik, mindenesetre úgy tűnik, hogy nyugaton a '60-as években arról tudósítottak, hogy a kommunista Magyarországon már az újszülöttellátás robotizálásával készülődnek. A dolog előnye elvileg az lett volna, hogy kisebb a fertőzésveszély, ha a babákat nem érintik emberi kezek.

A híradó bemondója szerint a felvétel egy budapesti kórházban készült, és persze lehetséges, hogy a kommunista vezetés így akarta fitogtatni, hogy Magyarország mennyivel a nyugat előtt jár, hiszen nyugatról úgyse lehetett csak úgy átjönni keletre, az emberek nem tudták leellenőrizni, hogy mi igaz és mi nem a szocialista blokkról szóló hírekből. Mi persze első kézből tudjuk, hogy az egészségügy mennyire messze van a hasonló csodáktól hazánkban még ma is, nemhogy a '60-as években.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Futurisztikus budapesti kórházról tudósítottak a '60-as években nyugaton

Egy régi nyugati híradó szerint 50 éve már teljesen robotizálva volt az újszülött-osztály a kommunista Magyarország egyik kórházában. Videó!

25 · Jan 19, 2018 10:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments