Június 26-án derült ki az Átlátszónak hála, hogy a Mr. Funk társtulajdonosa beszállt az egyik konkurenciába, a The Donut Library Kft.-be. Július 17-én a The Donut Library a Facebookon közölte, hogy 

A The Donut Library korábbi tulajdonosai nem kívánták tovább működtetni az évek óta sikeresen működő vállalkozást, a bezárásra ítélt mindhárom üzlet üzemeltetését új tulajdonos vette át. A The Donut Library Kft. új gazdája a Mr. Funk Kft., amelyet továbbra is Vajna Tímea Gomez Norberttel közösen irányít. A fánkboltok változatlanul The Donut Library-ként működnek tovább, a fánkok az eddigi megszokott minőségben különleges recepttel készülnek.

A rövid szövegből egy érdekes ellentmondást emelnénk ki,

hogy egy évek óta sikeresen működő vállalkozás mindhárom üzlete bezárásra lett ítélve.

Gomez Norbert a Velvetnek már 2017 nyarán elmondta, hogy a Mr Funkból franchise lesz. Akkor már el is kezdték az ehhez szükséges szerződések előkészítését, illetve azt is lehetett tudni, hogy nem csak Magyarországon szándékoznak terjeszkedni, hanem külföldön is. Így is lett, Portugáliában lett is egy Mr. Funk, de ezt nem jelentette be egyáltalán Vajna Tímea, míg a The Donut Library három üzletének üzemeltetésének átvételét úgy közölte egy Instagram Storyban, hogy

We opened 3 more donut shops in Hungary.

1 konkurencia van még

A két cég összeolvadásával kapcsolatban felmerült, hogy akár a The Box Donut (szintén nyereséges, szintén franchise) fánkozó is lehetne most ott, ahol a The Donut Library van. Próbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, de egyelőre nem reagáltak megkeresésünkre.

Jelen esetben az "opened" kicsit erős túlzás lehet, mivel a leírtak szerint elvileg semmi sem fog változni a The Donut Librarynél, a név és a fánkok minősége is marad a régiben. (Ez olyan, mintha a Mc'Donalds megvenné a Burger Kinget, nem változtatna rajta semmit, majd közölné, hogy x darab új helyet nyitott.)

A The Donut Library posztja alatt több mint 250 hozzászólás van, és egyik sem a változás egekbe magasztalásáról szól.  Ezen felbuzdulva, a hiánypótlás jegyében összeszedtünk a Vajna Tímeához nem köthető fánkozókat.

The Box Donut

Négyzet alakú fánkok a főváros két pontján is elérhetők. Van egy a Nyugatinál, illetve még egy a Keletihez közel. Sőt! Szombathelyen is van egy üzletük. (facebook)

Fánki Donuts

Ez pont az első The Donut Librarytől nem messze, a 13. kerületben, egész pontosan a Pannónia utcában található. (facebook)

Fánkterápia

Belső-Ferencváros, Ráday utca. Ez lehet a székhelye a The Donut Library + Mr. Funk fúzió hírétől desszertkezelésre szoruló embereknek. (facebook)

Wiener Szalon

Itt nem középen lyukas, amerikai fánkot kap az ember, hanem bécsi fánkot. (facebook)

+1 

Daily Pékség

Itt igazából van minden, ami péksüti. Gluténmentes akármik, bagettek, fügés kenyér például meg croissant, és persze fánk is. Ez kivételesen budán található, a Városmajor utcában. (facebook)

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas