Ritka eset, ha valakinek olyan hobbija van, ami nemcsak számára szórakoztató, de másoknak is érdekes, Magyari Dóra kedvenc szabadidős tevékenysége viszont pont ilyen. A lány ugyanis profi celebszpotter, azaz már több száz sztárral sikerült találkoznia és a fotózkodnia. Ezeket a képeket évekig magának gyűjtötte, de egy ideje már a Hungarian Celebrity Spotter nevű Instagram oldalon publikálja. Mi is ezen keresztül találtunk rá és tettünk fel neki egy halom kérdést arról, hogyan is működik ez az egész celebszpottingolásdi.

Az első kép Farkasházi Rékával készült a Barátok közt 1000. adásának ünneplésekor. Nagy rajongója voltam a sorozatnak, és a producer, Kalamár Tamás, behívott a vörös szőnyeg mellé, hogy készítsen egy képet Rékáról és rólam. Talán 10-11 éves lehettem akkor. Nagyon nagy dolog volt számomra gyerekként, hogy személyesen találkozhattam azokkal az emberekkel, akiket addig csak a TV-ben láthattam

- kezdi Dóra, akiről kiderült, hogy ennyi idősen egyébként már szinte rutinos aláírásgyűjtő volt. „Hatévesen kértem az első aláírásomat, akkor “fertőződtem” meg. Évekig csak aláírást kértem, nagyon ritkán csináltam közös fotókat. 2005-től váltottam, ma már csak képeket csinálok, és azokat íratom alá, ha van rá lehetőség.”

Az egyik nagy kérdés pedig persze ilyenkor az, hogyan lehet összehozni ezeket a találkozókat? „Az évek alatt megtanultam, hogy mikor, hova érdemes menni, így nagyon sokszor elég csak pár percet, esetleg egy órát várni valakire. Ma már az internet miatt könnyen meg lehet tudni, hogy melyik sztár merre van. A legtöbbször nagyon könnyen oda lehet férkőzni a közelükbe, de olyan is van, hogy esélytelen. Az adott sztártól is függ, hogy mennyit szeretne a rajongókkal kommunikálni. A legtöbbször csak megkérdezem, hogy csinálhatok-e velük egy képet, és tőlük függ, hogy utána tudunk-e esetleg még beszélgetni is”- mondja Dóra, aki azt is elárulta, hogy van különbség a magyar és külföldi sztárok között abban, hogyan kezelik a rajongóik ilyesfajta közeledését.

A huszonkét év alatt volt lehetőségem megtapasztalni, hogy sajnos hatalmas a különbség. Az igazán nagy hollywoodi sztárok a legkedvesebbek. Will Smith például kezet fogott velünk és bemutatkozott, majd bocsánatot kért, hogy akkor nem tud velünk képet csinálni, de később mindenképpen bepótoljuk. Már aznap este, mikor ment vacsorázni, oda is jött hozzánk, és mindenkivel, - még egy kisebb japán turistacsoporttal is-, megcsinálta a képeket. Vannak persze itthon is nagyon kedves sztárok, de a magyarokkal több negatív tapasztalatom van sajnos.

A lánynak egyébként nagyjából 600 fotója van, és ezek között olyanok is adnak, amiken más-más alkalmakkor, ugyanazzal a hírességgel szerepel, így pedig nem olyan meglepő, hogy vannak olyan sztárok, akik már megismerik.

Lewis Hamiltonnal 2007 óta minden évben sikerült találkozni, ő már megismer és ha van rá lehetőség, beszélgetünk is egy kicsit. Magyarok közül többen is vannak már akik megismernek. Sramek Petivel egyszer együtt szerepeltünk egy TV műsorban, azóta ha találkozunk mindig beszélünk. De igyekszem nem feltartani őket, ezért a legtöbbször csak akkor dumálunk, ha a sztár kezdeményez. Egy ilyen után pedig már oldottabb a hangulat, így mikor újra találkozunk és megismer, többet tudunk beszélgetni. ”

Dóra egyik kedvenc fotós emléke is az előbb említett Forma-1-es versenyzőhöz kötődik. „Sok olyan élményem van, amire szívesen emlékszem vissza, nehéz egyet kiválasztani, de talán az a kedvencem ahol Lewis Hamilton mondta, hogy milyen pózba álljunk, hogy ne mindig ugyanolyan képeket csináljunk. De ott volt Ozzy Osbourne is, aki átölelt közben, és beszélgettünk, pedig nagyon tartottam tőle, hogy vele egyáltalán sikerül-e összehozni a képet.”

De van olyan, hogy a celebszpotter félelme bebizonyosodik és tényleg nem jön össze a találkozás. Ez hozzátartozik a dologhoz.

Bruno Marsra volt, hogy 11 órát vártam, és még csak nem is láttam. A második alkalommal mikor itt volt, négyen vártunk csak rá, de akkor is csak egy integetést kaptunk. Kicsit csalódás volt, mert amúgy nagyon szeretem a zenéit.

"Egyébként vannak olyanok, akik előre kijelentik, hogy nem csinálnak közös képet, vagy megkérnek, hogy közösségi oldalra ne tegyük ki. Ezeket tiszteletben tartjuk” - magyarázza Dóra, aki szinte már mindenkivel csinált fotót, akivel szeretett volna.

Már csak Paddy Kelly (a The Kelly Family egyik tagja - a szerk.) hiányzik a “bakancslistámról”. Többször tudtam vele találkozni, de a kép mindig elmaradt sajnos. De persze sokan vannak még, akiknek örülnék.

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy a lány már több mint két évtizede készíti a fotókat, idén történt meg először, hogy kifejezetten egy találkozás miatt utazott külföldre. „Nagyon sokszor járok külföldre koncertek miatt, ott a legtöbbször van lehetőség találkozni a fellépőkkel, de idén fordult elő először olyan, hogy csak egy találkozás miatt Bécsbe utaztam két barátommal. Fabio Cannavaro volt ott edzőtáborban, gyerekkorom egyik kedvenc focistája, mindenképp szerettem volna vele találkozni” - meséli.

Ha pedig ezen a ponton önben is felmerült volna a kérdés, hogy jó-jó, de hogy van ennyi ideje erre? A válasz: abban a szerencsés helyzetben van, hogy egy családi vállalkozásban dolgozik, így könnyebben meg tudja oldani, hogy eljusson egy-egy találkozóra. És bár úgy tűnhet, ez az egész rengeteg időt és energiát igényel, Dórának ez tényleg a kikapcsolódást jelenti.

Ez nekem tényleg csak egy hobbi. Jó látni, hogy a valóságban milyenek azok az emberek akikért rajongunk és a legtöbbször szerencsére pozitív csalódás ér. Nagyon sok jó barátom is lett ennek köszönhetően.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas