Arnold Schwarzenegger egy felhívást tett közzé az Instagramján, amiben rajongói támogatását kéri egy politikai kampányhoz. Azok között, akik beszállnak támogatóként a kampányban, egy budapesti utat sorsol ki – a szerencsés nyertes egy napot eltölthet majd a magyar fővárosban a színésszel az újabb Terminator-film forgatásán.

Elég érdekes az ügy, amihez Schwarzenegger rajongói támogatását kéri. A jelenségnek angolul az a neve, hogy gerrymandering, itt olvashat róla magyarázatot az Indexen. A választókerületek olyan, önkényes átszabásáról van szó, ami kihatással lehet a választások eredményére. Amerikában időközi választások lesznek novemberben, ezért került újra az érdeklődés középpontjába a téma, Schwarzenegger videóban is felhívja rajongói figyelmét a jelenségre.

Azért lehet meglepő, hogy Arnold Schwarzenegger ilyen kampányba kezd, mert az utóbbi időben általában a demokrata párt vádolja a republikánus pártot azzal, hogy tisztességtelenül, saját javukra szabták át a választókerületeket – erről itt olvashatja a CNN cikkét, vagy alább John Oliver humorista összeállítását nézheti meg. Emlékezetes, hogy ezzel szemben Arnold Schwarzenegger a republikánus párt színeiben volt Kalifornia kormányzója 2003-tól 2011-ig, szóval ezek szerint mindkét oldal számára fontos, hogy fair módon legyenek megrajzolva a választókerületek.

Még egy jópofaság a végére, amit a WOW Reportban találtunk: az ésszerűtlenül átszabott választókerületek annyira az érdeklődés középpontjában vannak most Amerikában, hogy a Gerrymander Jewelry ékszercég medálokat is készített a lehetetlen alakúra átszabott kerületekről.