08

Ömlenek a lájkok, ha a budapesti szelfimúzeumból posztolsz

2019.02.21. 20:27

Pár hete nyitott meg Budapest és egyben Európa első Édesség- és Szelfimúzeuma, ami önmagában is érdekes, úgy pedig pláne, hogy az Instagram alapján gyakorlatilag egymásnak adják a kilincset szelfibotot benne a magyar celebinfluenszerek. Természetesen nem bírtunk ellenállni a lehetőségnek, hogy Dukai Regina és Nádai Anikó nyomában szelfizzünk. Bár spoiler alert, nekünk nem sikerült annyira dögös fotót készítenünk, mint az egykori VV-snek, aki ezzel a teljesen felöltözött képével a Blikknél azt is elérte, hogy 18-as karikát kapjon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#candy #sweet #dailymood #colorful 🍬🍭

N Á D A I A N I K Ó (@nadai_aniko) által megosztott bejegyzés,

De az új profil- és coverfotógyanús KÉPEINk MEGMUTATÁSA előtt kicsit tisztázzuk, hogy mi is ez a SzelfiMúzeum! 

Ebben az üzemeltetők, Gangel Lilla és Koltai Balázs voltak segítségünkre, akik szűk egy év alatt hozták létre az ötletből, a szó szerint kézzel fogható és persze fotózható installációkiállítást. A műfajról Balázs 2018 januárjában hallott először, amikor egy üzleti tárgyaláson szóba került, hogy Amerikában már létezik ilyen intézmény. A már eddig is élményekben utazó férfi, aki hét éve csinálja a PániQ-Szoba szabadulós játékot, és a párja, Lilla egy éve döntötték el, hogy megvalósítják a hazai verziót. Ehhez pedig rengeteg célorientáltságra, szervezése és kreativitásra volt szükségük.

A végeredmény valóban impozáns lett: sikerült Budapest belvárosában létrehozniuk egy kétszintes, 11 szobából és húszféle installációból álló élménymúzeumot, ami telis-tele van minden olyan Insta-trendi dologgal, amivel eddig főleg csak az igazán menő közösségi médiás celebek fotózkodtak.

A dolognak pedig hamar nagy sikere lett, hiszen nemcsak a már említett hírességek keresik fel a flamingófotelt és cukormedencét, hanem azok is, akik szeretnek fotózkodni, szeretik a jó képeket magukról és persze a lájkokat sem vetik meg. Balázsék elmondása szerint - és ez talán nem okoz senkinek nagy meglepetést - a vendégeik zöme nem abból a korosztályból való, amelyik a negyvenedik érettségi találkozóján mutogatja egymásnak az eperhintán lőtt fotókat. 

A tinédzser korosztályú lányok látogatnak minket előszeretettel, és hétvégén sok családos jegy fogy, mert kisgyerekekkel is sokan jönnek. De volt már nálunk 86 éves nagymama is 

– mondta a Velvetnek Balázs, akinek a szavait Lilla ezzel egészítette ki: „sok apuka megfordul itt a tinilányával, ami sokszor mókás, mert az apák ilyen mogorván majd csak kibírom valahogy-felhanggal veszik meg a jegyet, és a végén mosolyogva jönnek ki. Nekem ezek a kedvenc kis pillanataim itt a múzeumban.”

Mielőtt pedig most már tényleg átadjuk a helyet általunk készített fotóknak és szelfiknek, még megválaszoljuk a kérdést, ami biztosan önt is kínozza, azaz hogy: mitől múzeum ez?

Attól, hogy itt is vannak kiállítótermek és terek, amikben a téma majd időszakosan változik, mint egy hétköznapi múzeumban egy tárlat. Plusz a klasszikus értelemben vett múzeumok is mostanság arra törekszenek, hogy legyen interakció a kiállításaikban, itt pedig ez az első pillanattól megvalósul azáltal, hogy a látogató részévé válik a díszletnek – magyarázta el Lilla.