Az a nagy hír, hogy elkezdték forgatni a Dűne című filmet, amit az a Denis Villeneuve rendez, aki a Szárnyas fejvadász 2049-et, az Érkezést, az Ellenséget, a Fogságban és még egy egyszavas című filmet, a Sicariót is jegyzi. Ahogy az elsőként említett sci-fi is részben Budapesten készült, úgy a Dűnét is itt fogják filmre venni. Ennek köszönhetően lesz, sőt már van is hazánkban a film több szereplője, például a címből kihagyott Timothée Chalamet, aki február közepén már nagyban kávézgatott az Andrássy úton.

Szóval bármikor bele lehet majd futni a Trónok harca Khal Drogójába, vagy ha úgy tetszik, akkor Aquamanbe, polgári nevén Jason Momoába, aki köztudottan oltári jó fej mindenkivel.

Ugyanígy az új Star Wars-filmek sztárjával, Oscar Isaackel is találkozhatunk. A legutóbbi Bond-film szűkszavú gonosza, avagy A Galaxis őrzői kissé kőagyú izomembere, Dave Bautista is ránk köszönhet az utcán, esetleg a konditeremben. De azon se lepődjön meg, ha a Bosszúállók főellensége, a.k.a. Josh Brolin (a jellegzetes lila bőrszíne nélkül persze) jön szembe az utcán.

Ők mind szerepelnek a Dűnében, és az állítólag egy évig tartó forgatás miatt szinte biztos, hogy huzamosabb ideig itt lesznek Magyarországon.

(Noizz)