Nem, Scarlett Johanssont sajnos nem láttuk, sok minden mást viszont igen. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elkezdődött az új Marvel-film, a Fekete Özvegy forgatása a városunkban. A főszereplő Scarlett Johansson már a hétvégén Budapesten volt, a Népszínház utcában forgatott. 

A 8. kerület Itt Lakunk oldal vette észre, hogy a Best of Widows nevű Twitter-oldal nemrég feltöltött képén Scarlett Johansson látható, amint Budapesten, a Népszínház utcában forgatja a Fekete Özvegy egyik jelenetét. 

A színésznőnek most éppen vörösesbarna színű a haja, amit befonva hordott, egy bomberdzsekit és egy fekete farmert viselt. A képeken látható jelenetet hétfőn vették fel, elvileg többször már nem forgatnak az utcában. 

Az Alkotmány utca azonban szerdán és csütörtökön is felbolydul, ugyanis a Fekete Özvegy munkálatai jelenleg itt folytatódnak. Az egész utca le van zárva, igaz, a Kossuth Lajos tér felőli vége nem a forgatás, hanem egy emlékmű építése miatt. 

Viszont ha az Alkotmány utcával párhuzamos kis utcákon lesétál, láthatja, hogy éppen nagyban folyik a filmforgatás. 

Amennyire láthattuk, éppen egy autós jelenetet vettek fel. Ne feledje, a filmben Scarlett Johansson egy KGB-ügynököt alakít, vagyis a történet még a Szovjetunió idején játszódik. Így az autós jelenetnél sem csúcs szuper verdákat kell elképzelnie: egy kisebb tank gurult végig az Alkotmány utcán, mindkét irányba. A tankból egy alak látszott ki, akinek az egész testét jelmez fedte. Míg oda-vissza ment a jármű, a tankból kilátszó ember kezét maga elé tartotta, mintha valamit el akart volna kapni. Valószínűleg egy üldözős jelenetet vehettek fel. 

Majd egy utcával lejjebb egy egymásnak ütközött tankot és kocsit is látni lehetett, az egyikből egy szőke hajú bábu lógott ki. 

A forgatás csütörtökön még biztosan folytatódik az Alkotmány utcában, ahol autósok egyáltalán nem, gyalogosok pedig csak akkor közlekedhetnek, amikor éppen nem rögzítenek felvételt, és a stáb átengedi őket. 

A Fekete Özvegy tervezett premierje 2020-ban lesz.