A BUG rövidítés a Budapest Urban Games nevű eseménysorozatot takarja, aminek a következő programjai augusztus 31-én és szeptember 1-én lesznek. Ezen kívül szeptember 13-15 között egy World Urban Games Budapest nevű eseménysorozat is lesz a fővárosban, mind a kettőhöz van kampányanyag hírességekkel, mutatjuk is mind a kettőt.

Budapest Urban Games

Az első a Budapest Urban Games, aminek a promójához Szabó Erika színésznőt kérték fel (igen, ő volt régen Tilda a Barátok köztben), valamint Németh Lajos meteorológust és Baji Balázs sportolót. A képeket fent megnézheti, az alábbi legördülőben pedig a rendezvény sajtóközleményét olvashatja el.

A hírességek is készülnek az Utcalimpiára

Szabó Erika és Baji Balázs falat mászik, Németh Lajos visszatér a focihoz Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG), amelyre a rendezvény három arca is készül már. Szabó Erika és Baji Balázs a Budai Vár falait hódítja meg, Németh Lajos pedig a grundfoci bajnokságának díszvendége lesz. Szabó Erika a BUG fotózása kedvéért úszódresszt öltött, szereti is a vizet, azonban a meghódításra váró sziklákat még jobban.

„Több mint 10 éve egy barátnőm avatott be a mászás szépségeibe, akkoriban meglehetősen stresszes időszakot éltem át, és ez a sport nagyon sokat segített a feszültségek elengedésében” – mesélte a színésznő, aki a Budai Vár Cortina falát szeretné megmászni augusztus 31-én.

„A mászás teljesen leköti a figyelmemet, szeretem, ahogyan a veszélyérzet és a magasság miatt elönt az adrenalin. Ez az a sport, ami elfeledteti velem a külvilágot, hiszen a falon az agyam is folyamatosan azon kattog, hogy miként teljesítem a következő lépést. A monoton dolgokat nem nekem találták ki. Próbáltam már épített pályákat és természeteseket is, a vár pedig a története miatt is nagyon vonz, bár azt tudom, láttam, hogy igen nehéz terep” – mondta Szabó Erika.

Németh Lajos a BUG grundfoci bajnokságának díszvendége lesz. Idén is a Klauzál téren mérik össze tudásukat a 4+1 fős csapatok, a veterán meteorológus pedig úgy érzi, igazán testhezálló, hogy ő végezze el a kezdőrúgást.

„Évek óta a médiaválogatott oszlopos tagja vagyok, gólvágó Némethként is ismernek, ám jelenleg a sérülések miatt a csapatban is legfeljebb kezdőrúgásra, valamint a tiszteletbeli kapitányi posztra vagyok alkalmas. Legutóbb Zalakaroson játszottunk a tűző napon a homokban, az kemény volt” – mesélte a meteorológus, akinek egész focista „pályafutása” a kispályához kötődik.

„Évekkel ezelőtt volt egy gólom, amire a mai napig hihetetlenül büszke vagyok, olyan szép ívvel csavartam be a labdát, hogy utána körbenéztem: ez tényleg én voltam? Kíváncsi vagyok, hogy a bajnokságban képes lesz-e bárki hasonló mozdulatra” – idézte fel Németh Lajos. Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk is megméretteti magát az Utcalimpián. Nem áll messze tőle a különféle mozgásformák kipróbálása, ám mint mondja, fontos az óvatosság.

„Aktív sportolóként egyáltalán nem mindegy, hogy szabadidőmben mit sportolok, a kontakt műfaj a nagy sérülésveszély miatt például tiltólistás. Focizni, síelni, vagy extrém sportot űzni tehát sajnos nem szabad” – mondta Baji Balázs. Kiváló eredményeket elérő futónk mostanában – amikor teheti, és nem akadályozza az élsportban – teniszezik, fallabdázik, de szeret túrázni és horgászni is.

„Sokan azt gondolják, hogy a futás egyéni, magányos műfaj, pedig az elért eredmények mögött nem csak én állok, hanem egy szuper csapat is. Egyébként is szeretem megosztani a mozgás élményét, ritkán járok egyedül sportolni, ezért is örülök annak, hogy a BUG a közösségi sportolást népszerűsíti. Bízom benne, hogy sok elhivatott mászóval találkozom majd a Budai Vár falainál, de titkon abban is reménykedem, hogy hozzám hasonlóan, a kezdő mászók is elég bátrak lesznek a boulderezéshez.

World Urban Games Budapest

Ehhez képest a szeptember 13-15-ös World Urban Games Budapesthez nemcsak fotó és sajtóközlemény tartozik, hanem videó is. A kisfilmben és a fotókon egyaránt feltűnik Cinthya Dictator, aki annak idején, azt mondja, sokat gördeszkázott és görkorcsolyázott. Íme a videó...

...íme a fotók...

...és íme a hozzájuk tartozó sajtóközlemény.

Cinthya Dictator: „Nincs bennem félelemérzet”

Cinthya Dictator is feltűnik a World Urban Games-t népszerűsítő imázsfilmben, melyet Budapest ikonikus és izgalmas helyszínein forgattak. Az utcai sportok világjátéka kapcsán Cinthy azt is elárulta, milyen – kissé extrém – sportokba kóstolt bele gyerekkorában.

Budapest ikonikus helyszínein mutatja be a legmenőbb utcai sportok képviselőit a World Urban Games (WUG) imázsfilmje. Az utcai sportok világjátéka az idei évben Magyarországon debütál, szeptember 13. és 15. között ingyenesen látogatható a Nagyvásártelepnél, a Budapest Parkkal szemben. A nyolc különleges sportágat felvonultató világversenyt népszerűsítő kisfilm a WUG-hoz kapcsolódó szubkultúra és városi közösség sajátos életérzését adja át, a videóban Cinthya Dictator is feltűnik.

„Fotósként és médiadesignerként hatalmas élmény volt a forgatás, azon kívül, hogy motivál az, ha ilyen szuper produkcióban szerepelhetek, izgalmas a kulisszák mögé tekinteni” – mesélte a projekt kapcsán Cinthya. „Ilyen kreatív közösségnek a részese lenni felemelő és fantasztikus érzés, alig vártam a következő napot, hogy láthassam az újabb bevilágított budapesti helyszíneket.”

A WUG versenyszámai, a BMX freestyle, a roller freestyle, a parkour, a breaktánc, a 3x3-as korsárlabda és a freestyle frizbi nem állnak messze Cinthyától. „Nyilván nem professzionális szinten, de kicsit tudok gördeszkázni és görkorzni. Régen a fitness görkorim két középső kerekét kiszedtem, hogy agresszív görkorizhassak. Nincs bennem félelemérzet, két-háromévesen már tudtam pótkerék nélkül biciklizni, anyukám szerint ez azért nem jellemző ennyi idős korban. Aztán persze később a művészet került a középpontba az életemben” – avatott be Cinthy, akivel a világjátékok nézői között is találkozhatunk majd.

„Tisztelem azokat, akik ilyen hatalmas bátorsággal és adrenalinfüggőséggel vezéreltek. Miközben nézem őket, tiszta stresszben vagyok és aggódom értük. Mint minden más sportversenyt, biztosan a WUG-ot is végig fogom izgulni.” A világ legjobb utcai sportolóit felvonultató sport- és zenei fesztivál ingyenesen látogatható, kísérőeseményként többek között a Hősök, Denise vagy épp a Cloud9+ koncertjein lazíthatnak a versenyzők és az érdeklődők.