Az alábbi sajtóközlemény érkezett ma a szerkesztőségünkbe a Nem Adom Fel Alapítványtól. Róluk azt érdemes tudni, hogy többek között részt vettek a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem létrehozatalában, ami a VIII. kerületben található, és ahol fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Nos, az Alapítvány új projektje azt tűzte ki célul, hogy otthont építsenek 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, köztük a fenti borítóképen látható, Down-szindrómás párnak. A telek már megvan az építkezéshez, a XI. kerületben, a Mikes Kelemen úton – jelenleg az építkezéshez próbálnak forrásokat szerezni, hogy lehetővé tegyék, hogy ezek a fiatalok önállóan lakhassanak saját otthonukban.

Olvassa el a sajtóközleményt, és ha úgy érzi, hogy ön is szívesen támogatná ezt a projektet egy összeggel, további információkért kattintson a Nem Adom Fel honlapjára! A létrehozandó épületben kapna helyet továbbá az alapítvány Léleköntő programjának központja is, mely autizmussal és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral élő gyermekeknek és családjaiknak nyújtana segítséget.

Sajtóközlemény a Mikes projektről

Szalay Anna Lilla egy 29 éves, különleges fiatal hölgy, aki Down szindrómával él. Immár 5. éve dolgozik felszolgálóként a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben. Saját keresete van, szabadidejében dobol, és rendszeresen tornázik. Párjával 9 éve vannak együtt.

Annának az a legnagyobb vágya, hogy párjával saját közös otthonukban lakhassanak. Saját otthont szeretnének, ahol megfelelő támogatással boldog, független életet élhetnek. Ahol, ha Anna Lilla szeretne, vacsorát főzhet a párjának, vagy csendben eltölthetnek kettesben egy vasárnap délutánt. Ahol Anna Lilla igazi otthont teremthet.

A Nem Adom Fel Alapítvány lehetőséget teremt arra, hogy a társadalom hátrányos helyzetűnek minősített tagjai újra tudják értelmezni a helyüket és küldetésüket a világban és kibontakoztathassák a bennük rejlő értékeket.

Lakóotthon (támogatott lakhatás) projektünkkel idén szeretnénk végre elindítani 10 fogyatékossággal élő fiatal legnagyobb álmának megvalósulását. Egy olyan lakhatási lehetőséget szeretnénk biztosítani, ami minden lakó számára szükséges és elégséges segítséget ad egy boldogabb, önállóbb élethez.

Budapesten és szűkebb agglomerációjában jelenleg nagyon kevés az olyan lehetőség a fogyatékossággal élő fiatalok számára, ahol önálló teljes életet élhetnek.

Évek óta szeretnénk segíteni nekik és megvalósítani támogatott lakhatás projektünket. 2019-ben, az eddigi gyűjtések eredményeként sikerült megvásárolnunk egy 1600 nm-es telket a XI. Mikes Kelemen úton. Szeretnénk idén elkészíteni a terveket és ha lehet, elkezdeni az építkezést, amelyhez már több építőipari cég felajánlotta támogatását.

De a megvalósuláshoz a Ti segítségetekre is szükségünk van.

Segíts Te is, hogy Anna Lillának és társainak az álma megvalósulhasson. Ha csak egy tégla árával segítesz is, számunkra már az is egy lépés a megvalósítás felé.

A Nem Adom Fel honlapjáért kattintson ide!