Mosodájukban talált, budapestes pólóval divatozik egy 80 feletti, tajvani pár

2020.07.30. 14:49 Módosítva: 2020.07.30. 14:54

Az ember a városban járva látja a rengeteg szuvenírt, budapestes ajándéktárgyat és ruhát, és talán eszébe jut: ki tudja, hova kerülnek ezek a holmik, ha sikerül őket eladni a turistáknak? Hát erre most érkezett egy válasz egy roppant szimpatikus és egyre népszerűbb Instagram-fiókból:

egy budapestes pólót például egy tajvani mosodában hagyott el a tulajdonosa.

Íme a kép, de a hozzá tartozó sztori sem semmi, úgyhogy alább folytatjuk.

A fenti képen látható házaspár Hszu So-Er a bal oldalon és Csang Van-Dzsi a jobbon. Mindketten túl vannak már a nyolcvanon (a feleség 84, férje 83 éves), de továbbra is működtetnek egy mosodát Tajvanon, Tajcsung városában. Az üzletben már jó ideje gyűlik az ügyfelek által ottfelejtett ruha, és a házaspár 31 éves unokájának jutott az eszébe, hogy kéne csinálni egy Instát olyan fotókból, amiken a néni és a bácsi ezekből a ruhákból öltözködik. Ennek a fotóit mutatjuk itt, és a budapestes póló különösen tetszhet a néninek, mert két képen is szerepel.

Alig egy hónapja, június 27-én kezdte el a szorgalmas unoka a posztolást, és mostanra 22 fotó alapján túl vannak a félmillió követőn, és a CNN meg a People magazin is megírta már őket.

Nem gondoltam volna, hogy ez tetszik majd az embereknek

– vallja be a 83 éves bácsi így utólag, hozzátéve, hogy azt hitte, senkinek eszébe se jut majd ezeket a fotókat nézegetni, amiket alapvetően azzal a szándékkal készítettek, hogy emlékeztessék az embereket, hogy ne hagyják ott a ruháikat a mosodában. És persze ehhez társul az az üzenet is, hogy a divat nincs korhoz kötve, akárhány évesen vihet az ember egy kis színt az öltözködésébe.

És persze nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy egyre kevésbé vállalható a ruhatár túl gyakori frissítgetése feleslegesen újonnan vett holmikkal, és mivel környezettudatosabb, ezért egyre menőbb is új helyett használt ruhákból öltözködni. A ruhaipar a világgazdaság egyik legnagyobb szennyezője, szóval mindenki próbálja az észszerűség keretei között tartani a ruhafogyasztását, és kreatívkodjon úgy, ahogy ez az idős pár teszi! Búcsúzóul íme a legfrissebb posztjuk.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mosodájukban talált, budapestes pólóval divatozik egy 80 feletti, tajvani pár

Nem gondolták, hogy bárkit érdekelni fognak az ottfelejtett ruhákkal készült fotóik, de egy hónap alatt félmillió követőjük lett.

58 · Jul 30, 2020 02:49pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments