Erzsébetváros egy hosszúkás kerület, amit a Nagykörút két részre oszt: a belső fele a (volt) bulinegyed, a külső meg a Csikágónak is nevezett terület, ami a Városligettel határos. Itt lakik egy olvasónk, aki nemrég e-mailben jelentkezett, hogy elmesélje, hogy külön blogot vezet a környékről és annak történelméről Greetings From Csikágó címmel itt, és én szintén ebben a városrészben lakom, ezért van ennyi kontent a hetedik kerületről itt a BPma blogban is.

Most megint történt egy érdekes.

Ez:

Amint azt ön a címből már nyilván sejti, a képen a járdába bebetonozott rudat kell nézni. A rúd most a héten került oda, valószínűleg azért van rajta a fehér-piros nejlonszalag, mert frissen készült el. Szóval lett egy ilyen a Murányi és a Dembinszky utca sarkától nem messze (ami egyébként egy elég veszélyes kereszteződés, hetente szokott baleset lenni, vigyázzon, ha arra jár!), a kérdés már csak az, hogy

mi ennek az értelme?

Nem vezet túl messze, ha az ember abból próbál kiindulni, hogy máshol mi az ilyen rudak funkciója. Merthogy kétféle célt szokott szolgálni ez:

  1. az utcasarkokra szokott ilyen kirakva lenni, hogy ne tudjon autó felhajtani a járdára. Itt nyilvánvalóan nem erről van szó, mert a rúd a ház falától 20 centire van, ami rúd nélkül fel tudott ide hajtani eddig, az most rúddal együtt ugyanúgy fel tud hajtani. Ráadásul ez nem is a sarkon van, hanem kicsit odébb.
  2. szintén tipikusan utcasarkokon azért is szokott ilyen kirakva lenni, hogy kukát tartson. Dehát ezen a rúdon nincsen kuka, ráadásul nem a sarkon van, viszont ahhoz nagyon közel, és a sarkon már van kuka.

Minden jel arra mutat, hogy valami olyan funkciója lehet ennek a rúdnak itt, ami a környéken forradalmi újításnak számít, már csak azért is, mert akármennyit járok a környező utcákban, sehol máshol nem látok több ilyen, a fal mellé tett rudat. Vajon miért pont ide tették? Vajon mi célból? Ha önnek van ötlete, kérjük, a Facebookon egy kommentben magyarázza meg ezt a jelenséget, ami az egyszeri erzsébetvárosi lakosok számára még újdonság, vagy írjon e-mailt szerkesztőségünk címére! Köszönjük!

Frissítés!

A poszt nyomán az Erzsébetvárosi Önkormányzat kommunikációs vezetőjétől tudtuk meg végül, hogy mégiscsak a fenti második pont járt közel az igazsághoz:

Erre az oszlopra és még 99 másikra új telepítésű hulladékgyűjtő edények kerülnek ki hamarosan. Úgy próbáltuk elhelyezni ezeket az új kukákat, hogy ne legyenek útban a gyalogosoknak, ne képezzenek akadályt egy üzlet bejáratánál, vagy ablak alatt, de könnyen megtalálják azok, akik vigyáznak utcáink tisztaságára és nem akarják hazakísérni a szemetet.

Most ugyan nem álltunk elő „forradalmi újítással”, de ki tudja, talán hamarosan ilyesmivel is előrukkolunk.

Ezúton is köszönjük az Önkormányzat válaszát.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A nap képe: rejtélyes funkciójú rúd tűnt fel egy erzsébetvárosi járdán

Általában az autóbehajtás ellen védenek ezek a rudak vagy kukát tartanak. Itt nyilván ezek közül egyikről sincs szó, de akkor vajon minek van itt?

53 · May 13, 2021 01:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments