Minden napra jut valami kellemes meglepetés a budapesti közlekedésben, ez az állandó változásért rajongóknak kifejezetten kedvező, azok viszont valószínűleg agyvérzést kapnak lassan, akik szeretnek némi megszokást a hétköznapjaikban.

Most, hogy már nem igazán lehet követni, hogy pontosan mi, mikor, hogyan van lezárva a városban, honnan, hova, hogyan érdemes menni, nyugodtan engedjük át magunkat a flow-nak, és élvezzük azt a szürreális  világot, amit a városvezetés teremtett nekünk! Például úgy, hogy megpróbálunk felszállni a villamospótlóra a Mechwart ligetnél!

A ligetnél van egy ma már alig használt megálló, itt álltak meg a 906-os buszok, amíg nem járt a 4-6-os villamos egész éjszaka, most már csak a 960-as áll meg itt, napközben semmi. Gyanútlanul sétáljunk ehhez a megállóhoz, hiszen ott van a villamosmegálló mellett, adná magát, hogy itt áll majd meg a villamospótló. Különösen, hogy egyébként az éjszaka a 4-6-os villamost pótló busz is itt állt meg hosszú éveken keresztül.

Álljunk meg a megállóban, konstatáljuk, hogy furcsamód egy darab menetrend sincs kirakva a megállóba, viszont valami fura, kézzel írt papír van az oszlopra csavarva, és gondosan ráragasztva.

"Pótlóbusz megálló az Erőd u. sarkánál a Széna tér felé" - írta fel valaki a táblára filctollal. Nagyon reméljük, hogy csak egy empatikus lakó írta ki az oszlopra, hogy pontosan hol van a megálló, és nem ez a hivatalos jelölése a dolognak.

Hogy pontosan miért vannak ott az ideiglenes megállók, ahol, és hogy miért vannak megállók, amik a felújítások megkezdése óta odébbköltöztek (például a Margit híd budai és pesti hídfőjénél), arról megkérdeztük a BKK-t, még várjuk a válaszukat.