Egy hetet töltött Jamaicában Pirner Alma, hogy az idei világbajnokság öttagú zsűrijének egyike lehessen. A rúdtáncost a férje is elkísérte, aki az egyetlen férfi pole-fitness trénerként igen nagy népszerűségnek örvendett a társaságban. Az értékelés nehézségeit kárpótolta a látvány: a lányok esténként a Karib-tenger partján felállított rúdon mutatták be tudományukat a naplementében. Az előadóművész videós összeállítással is megörvendeztetett minket.

Idén Jamaicában rendezték meg a World Poledance nevű versenyt, ami jelenleg az egyetlen hivatalos rúdtánc világbajnokság. Az erotikus, de kétségkívül rendkívüli fizikai erőt és állóképességet igénylő sport világszerte hódító műfaját itthon Pirner Alma honosította meg. A saját tánciskolával rendelkező sztriptíz világbajnok már régóta ismeri a versenyt szervező Pole Passion alapítóit és tulajdonosait, és ők is felfigyeltek Pirner elmúlt tíz évben megszerzett referenciáira és munkásságára. Ebben az évben ezért őt is felkérték a világbajnokságon való zsűrizésre.

"Öttagú volt a zsűri, és törekedtek arra, hogy nemzetközi legyen" - mesélte az előadóművész, aki blogot is vezetett az eseményről. "Volt egy német tag, Sabrina Pankow, egy kanadai, Tammy Morris, és két angol: Deb Riley én no és a zsűri elnöke Kay Penney, a Pole Passion cég egyik tulajdonosa. Minden zsűritag minimum öt, de inkább tízéves múltra tekint vissza a szakmában, klasszis a saját országában, illetve a világon, és ők rendezik meg az országos Miss Poledence versenyeket, mint én a Miss Poledance Hungary-t."

Pirnertől azt is megtudtuk, hogy az esemény egy héten keresztül tartott, és ez idő alatt workshopokat rendeztek, amiket a világ minden tájáról érkező versenyzők, illetve a zsűri néhány tagja tartott. Voltak kezdő és haladó rúdtrükk-workshopok napközben, a tenger partján pedig stretching workshopokkal szórakoztatták a közönséget a naplementében. A táncost a férje is elkísérte, de nem kizárólag útitársként:

"Ákos, a férjem is tartott workshopot, ami azért volt érdekes, mert bár Kanadában, Ausztráliában és az USA-ban vannak pole-fitness tréner férfiak, itt ő volt az egyetlen, és a workshopja igen nagy népszerűségnek örvendett."

Az idei világbajnokságon 13 versenyző indult, az első helyet a világklasszis ausztrál lány, Félix vitte el, aki Ausztrália kétszeres bajnoka, jelenleg Las Vegasban él, és a Cirque de Soleil-ben szerepel szóló rúdtánc műsorral. A második helyezet az amerikai bajnok Jenyne lett, a harmadik pedig a Miss Poledance UK győztese, Alicia.

"Nagy elégedettséggel töltött el a végeredmény, mert az én sorrendem ugyanez volt az első három személyt és a különdíjakat illetően" – tette hozzá a magyar Dita von Teese. "Egyébként nagyon nehéz volt a bíráskodás, bár a végeredmény a pontozás alapján egyértelmű volt, csak egy kategóriában díjazhattunk."

Pirner leginkább a trükkök szép, pontos és tökéletes kivitelezését nézte. Külső látványra mindenféle erőfeszítés nélkül az eredetiséget, és különleges elemeket, a táncot és eleganciát.

"A legjobb az volt ebben az egy héten, hogy találkozhatott mindenki személyesen egymással, nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg nemzetközi tapasztalatot szeretünk és új stílusokkal ismerkedtünk meg. Nem csak maga a verseny volt érdekes. Minden este remek programokkal szórakoztatták a közönséget a jamaicai szálloda animátorai: a limbó táncverseny, a jamaicai tánctanítás,a tóga parti, a tradicionális helyi tánc és dob bemutatón át a ragge énekig minden megtalálható volt."