Paris Hiltont beperelték lustaságért, pedig munkamániás

2009.05.08. 08:07 Módosítva: 2009.05.08. 11:26
Bár az örökösnő sokak szerint túlságosan is sokszor szerepel mindenféle hülyeséggel a médiában, vannak, akiknek ez sem elég. Pledge This! című filmjének producerei például azért perelnek, mert szerintük Hilton nem rágta kellően a közvélemény szájába, hogy mennyire tökjó a film, ami ezért csúnyán megbukott. Hilton visszavágásként azzal védekezik, hogy 18 órás munkanapjai oly pontossággal vannak előre megtervezve, hogy abba a producerek által rendszeresen soron kívül követelt megjelenéseket már képtelenség lett volna beilleszteni. Hiszen ő már akkor is dolgozik, amikor reggel sminkel.

Bár Paris Hilton a hírek alapján folyamatosan bulizó partibarbinak tűnhet, jobb, ha tudjuk, dehogyis szórakozás ez számára: valójában kemény munka. Hiába állítja azonban, hogy ő valósággal munkamániás, Pledge This! című 2006-os filmjének producerei beperelték, mert szerintük nem volt kellően aktív, amikor az említett mű promóciós tevékenységét kellett volna folytassa.Válaszul Hilton jogászai azt bizonygatják, hogy az örökösnő valósággal a munka megszállottja, zsúfolt munkarendjét pedig - melybe a sminkelés és a séró belövése mellett a bulizás is beletartozik - egyszerűen nem szabad felborítani, mert akkor elszabadul a káosz.

Pledge This!

A szóban forgó film egy tizenkettő-egytucat csajfilm egy főiskolai lányegylet hányattatásairól; a szokásos barinők-ruci-buli témakörön annyiban mutat túl, hogy a kúl és nemkúl tyúkegylet tagjai itt egy FHM-címlapfotózás elnyerése kapcsán csapnak össze. Az IMDB mozi-adatbázis értékelése szerint a film másfél csillagra volt képes az adható tízből, ami alapján nem valószínű, hogy Hilton aktívabb médiaszereplésén múlott volna az Oscar-díj. A National Lampoon cikke szerint a művet mindössze 25 moziban tűzték műsorra, és az sem segített rajta, hogy egy cameo-szerepben még Carmen Electra is domborított benne: rövid távon csúnyán földbeállt.

Fogalom nélkül

A periratot - és benne Hilton vallomását - nyilvánosságra hozó SmokingGun jóvoltából az örökösnő életének és világlátásának csupa izgalmas részletébe nyerhetünk betekintést. Például hogy kábé kéthetente van új telefonja, mert igen szétszórt, és mindig elhagyja őket, és hogy fogalma sincs, mennyi a telefonszámlája, sőt addig nem is látott ilyet, míg egyszer az ügyvédei nem mutattak neki egyet. Azt is elárulta, jobban szeret David Letterman showjában fellépni, mint Jay Lenónál, mert „Leno nem azt kérdezi, amiben előzetesen megállapodtunk”.

Amikor arról kérdezték, hogy executive producerként mik is lettek volna a Pledge This! körüli feladatai, az örökösnő kissé bizonytalanul vázolta munkaköri leírását: „Igazából nem nagyon tudom, mit csinál egy producer, de… nem is tudom, mondjuk segít menő arcokat megszerezni szereplőnek”.

Dehát mindenhol elmondta, milyen tökjó!

Ennek megfelelően teljes joggal lehet meggyőződve arról, hogy igenis ellátta a szerződésben foglalt feladatait: „Bármilyen esélyem adódott rá – sajtótájékoztatókon, vörös szőnyeges eseményeken, sőt olyankor is, amikor valami más terméket reklámoztam –, mindig megemlítettem, hogy ’ó, és nemsokára kijön az új filmem, tök szexi lesz, csupa dögös csaj lesz benne’, szóval tényleg, megtettem minden tőlem telhetőt” - védekezett a keddi előzetes meghallgatáson. Ennek hallatán valóban érthetetlen, hogy nem rohant mindenki a mozikba.

A világ legelfoglaltabb szőkéje

A Paris Hilton Entertainment jogászai szintén meg vannak győződve róla, hogy Hilton azzal eleget tett a filmmel kapcsolatos kötelezettségeinek, amikor részt vett a mozibemutató promóciójában, a DVD-kiadás reklámozása pedig nem tartozott a feladatai közé. A jogászcsapat szerint a filmesek állandóan újabb és újabb nyilvános szereplési követelésekkel álltak elő, ráadásul mindig az utolsó pillanatban, amikor az örökösnő hónapokra előre betáblázott elfoglaltságai már nem tették lehetővé a megjelenést. „Ő a világ egyik legelfoglaltabb embere” – szögezte le teljes komolysággal Michael Weinstein, a szőke ügyvédje a keddi előzetes meghallgatáson.

hilton450

Ezt az örökösnő napirendjéért felelős Jason Moore is megerősítette, aki azt vallotta, Hilton „már évek óta” egyetlen szabadnapot se vett ki, a munkanapjai pedig már reggel hatkor kezdődnek, mert az ő esetében már a sminkelés és az aznapi megfelelő frizura elkészítése is ebbe számít bele. Ebből a nézőpontból természetesen már érthetőbb Moore azon állítása is, miszerint Hilton „napi 18 órát dolgozik”, és ha zsúfolt napirendjének csak egyetlen pontja is változik, azzal „elszabadul a káosz”, tehát a film beruházói által követelt, nem kellően előre egyeztetett megjelenési kötelezettségek egyszerűen lehetetlen igények voltak.

A keresetet a film egyik csődbement finanszírozója, a Worldwide Entertainment nyújtotta be Hilton cége, a Paris Hilton Entertainment és maga Hilton mint magánszemély ellen. A beadványban Michael Goldberg a WE részéről azt állítja, a cégnek csak az több mint 8,3 millió dolláros bevételkiesést okozott, hogy Hilton a film DVD-bemutatójának promóciójában már egyáltalán nem vett részt, holott a szerződés szerint ez is kötelező lett volna. Az első tárgyalást június 8-ra tűzték ki.

Egyéb bevételek

A SmokingGun.com-on nyilvánosságra hozott perirat szerint egyébként Hilton 2006 és 2007 közt 22 millió dollárt keresett csak azzal, hogy promóciós biodíszletként és hivatalos bulizóként jelen meg különféle rendezvényeken. Ennek kapcsán népszerűsített Motorola mobiltelefont félmillióért Japánban, saját Parlux Cosmetics nevű cégének parfümjeit, 1,25 milliót kapott az olasz Rich Prosecco habzóbor reklámarcaként, és persze számtalan éjszakai szórakozóhelyen kellett megjelennie hivatásos bulikellékként, alkalmanként 15 és 150 ezer dollár közti tarifákkal.

Hilton bevételei persze nem merülnek ki ennyiben, van neki saját vállalatbirodalma (aminek semmi köze a szállodaiparhoz), bár egyes vélemények szerint ennek irányítását valójában nem is ő, hanem vaskezű anyja, Kathy Hilton végzi.