A szörfös-sportos színésznő a fotózás kedvéért platinaszőke dög lett, magára öltötte Madonna legendás csúcsos melltartójának szigszalagból készült mását, és a kamutetoválásnak köszönhetően a helyes szomszédlány-külsőtől is elbúcsúzott.

A V magazine legújabb címlapján Cameron Diaz – szó szerint – domborít. A modellből lett színésznőt a Mert Alas és Marcus Piggott fotóspáros állította fényképezőgépe elé, a cél Madonna nyolcvanas évekbeli stílusának megidézése volt - írja a The Money Times. Mindenképp ügyes próbálkozás a füligmosoly szomszédlány-imidzsű Diazból erotikus bestiát csinálni, bár a végeredményt csupán csúcsos melltartója választja el attól, hogy Gwen Stefani-imitátornak nézzék.

Egy testen két korszak

Cameron Diazt vagány vamppá maszkírozásához a fotózás stylistja a szigszalagból összetákolt csúcsos melltartón kívül egy rövidnadrágot és egy combig érő Prada-csizmát hívott segítségül. Mindezt vad, sötét rúzssal és a színésznő bal karjára festett, méretes lemosható tetoválással fejelte meg, az óriási ábrán egy meztelen nő ül egy rózsában.

A fekete-fehér képeket Madonnának a True Blue, valamint a Like a Prayer című albumának időszaka ihlette. Az énekesnő a True Blue megjelenésekor változtatta meg arculatát, tépett, lenőtt szőke hajából ekkor találta ki magának a rövidebb, rendezettebb platinaszőke mozisztár-frizurát. A fotókon szintén megidézett, mára híressé vált, Jean-Paul Gaultier által tervezett csúcsos melltartót pedig Madonna a negyedik, Like a Prayer című stúdióalbumának bemutatására szervezett Blonde Ambition című turnéjához viselte. Igaz, tetkói az énekesnőnek sose voltak, de ehhez is találhatunk előképet, csak nem kell időben annyira visszanyúlni: Amy Winehouse és az ő kikötői kocsmák ihlette, méretes vasmacskája-macája pár éve szintén hozzátartozik a rebellis csaj-imidzshez.

Jól keres, de a pasijairól pletykálnak

Cameron Diaz a fotózáson több szempontból is otthon érezhette magát: egyrészt, mert színésznő lévén amúgy is állandóan szerepeket kell eljátszania, másrészt pedig mert karrierjét 16 éves korában modellként kezdte. A kilencvenes években vált ismertté a Maszk című filmmel, melyben Jim Carrey partnere volt. Később olyan filmekkel növelte népszerűségét, mint a Keresd a nőt!, Féktelen Minnesota, Charlie angyalai, a Shrek-filmekben ő szinkronizálta Fiona hercegnőt. Bár tavaly a Forbes összeállítása szerint ő keresett a legjobban a hollywoodi színésznők közül - talán ezért is kapott csillagot a Hírességek sétányán -, az utóbbi években - egész pontosan mióta szakított Justin Timberlake-el - leginkább csak párkapcsolatairól lehet hallani.