Michael Jackson meleg volt, építőmunkással és pincérrel is kavart, és sokszor női ruhákban szökdösött ki a randikra - állítja a Rolling Stone tényfeltáró díjjal kitüntetett újságírója, Ian Halperin kedden megjelenő könyvében.

A botránykönyveiről ismert független újságíró, Ian Halperin – aki többek közt Will Smithről is írta már, hogy a fiúprostikat szereti, Angelina Jolie meg a favágókülsejű nőket, de valamiért eddig még senki nem akarta leperelni a gatyáját - legújabb munkájában azt írja, hogy Jacko környezetében mindenki tudott az énekes másságáról, és még az énekes legádázabb védelmezői is elismerték, hogy a férfiakat szereti.

Az Unmasked: The Final Years of Michael Jackson (Maszk nélkül: M.J. utolsó évei) című könyv szerint Jackson 2007-ben, amikor Las Vegasba költözött, egy építőmunkásba szeretett bele, akivel a város egyik lepukkant moteljában találkozgattak. Halperin egy másik férfiszeretőt is megszólaltat, egy színészaspiránst, aki pincérként dolgozott Los Angelesben. A Lawrence néven bemutatkozó férfi azt állítja, hogy "Michael nagyon szégyellős volt, de ha elkezdett szexelni, akkor telhetetlen volt". Egy másik férfi azt mesélte az írónak, hogy "amikor először feküdtünk le, azt mondta nekem, hogy a Pop Királya most bekapja a nyalókád. Ha ez szembe jut, ma is nevetek."

A szerző azt állítja, hogy az énekes otthonát néha zsinórban látogatták a fiatal férfiak, akik néha ott is aludtak, de sokszor Jacko maga ment, nőnek öltözve surranva ki a titkos randikra.

Jackson szexualitásáról 30 éve, 1979 óta folynak a találgatások, annak ellenére is, hogy előbb Lisa Marie Presleyt, majd gyermekei biológiai anyját, Debbie Rowe-t is feleségül vette. Jackson maga is többször tagadta, hogy meleg lett volna, egy volt testőre pedig a haláleset után egyenesen azt állította, hogy az énekes évek óta titkos viszonyt folytatott egy nővel, akit még a családja is amolyan közeli barátként ismert.

Halperin már két nappal az énekes halála után, egy Daily Mailnek írott cikkében belengette, hogy a hivatalos legendával ellentétes információkkal rendelkezik Jackóról. Szerinte például az énekes úgy tudta, csak 10 koncertet kell adnia, és maga is pánikba esett, amikor kiderült, hogy az AEG Live 50 fellépésre szerződött a nevében; hogy egy héttel halála előtt azon aggódott, hogy esetleg meggyilkolják, és hogy bár meleg volt és a fiatal pasikat szerette, semmiképp sem a kisfiúkat.

Halperin - aki szabadúszó újságíróként, beépülős technikájával Britney Spearsről is szült már botránykönyvet, és a pár hete lebukott hollywoodi madame-hoz nagyon hasonló, celebeknek közvetítő luxuscallgirl-hálózatról is írt már -, azt állítja, közel öt évet töltött Jackson holdudvarában, rálátása volt arra, hogyan vezették meg és irányították az énekest, és a pénzéhséget hibáztatja Jacko haláláért. Az író is azt az álláspontot osztja, ami szerint Jackson végletekig le volt robbanva, sőt szerinte egy betegség miatt már a hangját is szinte teljesen elveszítette: tüdő-transzplantációra lett volna szüksége, hogy egyáltalán rendesen beszélni tudjon.

Halperin 2005-ben kezdett érdeklődni Jackson után, amikor az énekest a bíróság felmentette a pedofilvádak alól. Mint írja: "Magam is meg voltam róla győződve, hogy bűnös. De végül már egyáltalán nem így gondoltam".

Ian Halperin

Ian Halperin mindenféle módon igyekszik leleplezni Hollywood, valamint a celebritás- és divatipar sötét oldalát. Munkásságával a Rolling Stone magazin tényfeltárói újságírói díját is elnyerte, és a többek közt Kurt Cobainről (valamint a zenész halála körüli rejtélyekről) és Celine Dionról is írt leleplező életrajzi könyvet. Amikor 2001-ben a modellvilág árnyoldalairól akart mindent megtudni, szintén a beépülős taktikát vetette be: hosszabb ideig maga is modellként dolgozott, hogy testközelből tudja vizsgálni alanyait és ezt az életformát. Ebből született könyve, a Bad & Beautiful nagy vihart kavart a szakmában és nemzetközi bestseller lett belőle. Halperin ezek után 2005-ben dokumentumfilmesként is kipróbálta magát, His Highness Hollywood című mozijában kezdő színésznek adva el magát térképezte fel, mi kell ahhoz, hogy egy kezdő színész bekerülhessen a hollywoodi elitbe.