Kétszer akart végezni magával Britney Spears

2008.06.19. 15:21
A beépülős tényfeltáró újságírói munkáiért már díjat is nyert Ian Halperin bevallotta: az elmúlt 18 hónapját Britney Spears mellett, lesifotósként töltötte, mert így gyűjtött anyagot az énekesnőről írandó életrajzi könyvéhez. Az újságíró ez alapján megerősítette: Spears kétszer is öngyilkos akart lenni, és neki mindkét esetről vannak információi. Szerinte Spears állapotáról egyébként csak részben tehetnek a drogok, amiket használ: legalább annyira felelősek érte a körülötte lévő emberek. Az újságíró úgy véli, a mostanában javulást mutató Spears bármikor visszaeshet.

Britney Spears valóban kétszer is öngyilkos akart lenni - állítja Ian Halperin, a beépülős-tényfeltárós újságírásra specializálódott újságíró, aki 2006 novemberétől idén májusig dolgozott paparazzóként, hogy minél közelebbről figyelhesse meg Spearst. "Többször is beszéltem vele, és a házában is jártam. A hírek az öngyilkossági kísérletekről igazak. Mindkét esetről vannak információim" - nyilatkozta a LifeStyle magazinnak Halperin, aki most könyvet ír az elmúlt 18 hónapban szerzett élményekből. Azt nem árulta el, hogy a két kísérlet közé beszámítja-e azt incidenst , amikor az énekesnő tavaly márciusban egy kaliforniai rehabilitációs központban állítólag lepedővel akarta felakasztani magát.

Klikk!

Bipoláris depresszió

A bipoláris zavar (bipolar disorder (BD)) - úgy is ismert, mint mániás depresszió (manic depression (MD)) - egy pszichiátriai kórkép, utalva a mánia (vagy hipománia, vagy kevert fázis) és a klinikai depresszió (depressziós, vagy egykedvű/levert hangulat) váltakozásaira, egy hosszabb időtartamon keresztül. Az egészséges átlag emberek által időnként tapasztalható feldobott jókedvvel, és levert hangulattal szemben egy bipoláris zavarban szenvedő beteg rendkívül szélsőséges hangulatingadozásokon megy keresztül, melyek akár hónapokig is eltarthatnak. A legtöbb páciens már a késői tizenéves korában mutatja a betegség egyes tüneteit. Ezeket a panaszokat gyakran pubertáskori zavaroknak tudják be. Nem ritka, hogy a helyes diagnózis felállítására akár 8 évet is várni kell, ami általában a 25-40 éves kor között történik meg. A bipoláris zavar a teljes népesség kb. 1%-át érinti, így egyes becslések szerint Magyarországon 100 ezren, az Amerikai Egyesült Államokban mintegy 2,3 millióan szenvednek e betegségtől. A betegek megfelelőn beállított gyógyszeres kezelés mellett teljes értékű életet élhetnek.
Forrás: Wikipedia.hu

Egy bennfentes a lapnak szintén megerősítette az újságíró állítását, és hozzátette, a vélhetően bipoláris zavarban szenvedő énekesnőt második fia születése után kezdték el gyötörni a sötét gondolatok, vagyis könnyen lehet, hogy szülés utáni depresszióról van szó.

Szülés utáni depresszió

A szülést követő depresszió általában lassan, fokozatosan kezdődik a szülés utáni 2.-3. hét után, néhány héttől több hónapig tarthat, az esetek 4%-ban egy éven túl is elhúzódhat. Ugyanakkor a gyermekágyas időszakra jellemző ún. baby blues során fellépő hangulatingadozások és lehangoltság még normálisnak tekinthető, így depresszióról csak a gyermekágyas időszak letelte után beszélhetünk.
Forrás: Babafalva.hu

Az újságíró a Spears mellett töltött időszak alapján arra jutott, hogy az énekesnő pszichés problémáiért a droghasználat és az énekesnőt körülvévő emberek egyaránt nem kis részben okolhatóak. "Sok mindent láttam. Buliztunk együtt, közvetlen közelről láttam, miket használ. Aggasztó dolgokat. De a könyv főleg azt fogja bebizonyítani, micsoda bagázs van körülötte: milyen romboló hatással vannak rá, valóságos keselyűk".

Halperin szerint a könyv az eddigiek ellenére sem fog Spearsről kedvezőtlen képet festeni, mert a vele töltött idő alatt megbizonyosodhatott róla, hogy "valójában nagyon jó ember és gondoskodó, jó anya". A férfi azonban aggódik, hogy a jelenlegi javulás csak időszakos, és Spears bármikor ismét kibillenhet kényes egyensúlyából: "Britney maga is mesélte nekem, milyen ez: két lépést előre, egyet vissza".

Ian Halperin

Ian Reneszánsz Ember Halperin mindenféle módon igyekszik leleplezni Hollywood, valamint a celebritás- és divatipar sötét oldalát. Munkásságával a Rolling Stone magazin tényfeltárói újságírói díját is elnyerte, és a többek közt Kurt Cobainről (valamint a zenész halála körüli rejtélyekről) és Celine Dionról is írt leleplező életrajzi könyvet. Amikor 2001-ben a modellvilág árnyoldalairól akart mindent megtudni, szintén a beépülős taktikát vetette be: hosszabb ideig maga is modellként dolgozott, hogy testközelből tudja vizsgálni alanyait és ezt az életformát. Ebből született könyve, a Bad & Beautiful nagy vihart kavart a szakmában és nemzetközi bestseller lett belőle. Halperin ezek után 2005-ben dokumentumfilmesként is kipróbálta magát, His Highness Hollywood című mozijában kezdő színésznek adva el magát térképezte fel, mi kell ahhoz, hogy egy kezdő színész bekerülhessen a hollywoodi elitbe.
Nem elég tehát, hogy Halperin érdemdús oknyomozó újságíró és modellkedésre is alkalmasan jóképű hím, de tehetséges dokumentumfilmes is, mindezek mellett még szaxofonon is játszik - rendszeresen turnézva, klubokban és fesztiválokon lépve fel -, sőt filmje zenéjét is maga írta.

Még mindig a papa vigyáz rá

A lap másik informátora szerint Spears még mindig nagyon sok gyógyszert szed, és szülei, a bíróság, valamint egy orvosokból álló csapat szinte minden lépést ellenőrzi. „Olyan mint, egy zombi, csak árnyéka önmagának.” A bíróság érvénybenlévő döntése szerint a celeb édesapja július 31-ig mindenképpen lánya gondnoka marad, ami a Sun információi szerint nem csak azt jelenti, hogy intézi a pénzügyeket, hanem az is, hogy bevásárol és főz neki, valamint esténként elbeszélget vele. Mindezért hetente 1250 fontnak (közel 383 ezer forintnak) megfelelő összeget rak zsebre.

Nem az ő hibája

Jó hír, hogy a hírességnek nem kell bíróság elé állnia, amiért hét hónappal ezelőtt áthajtott egy paparazzó lábán. A férfi májusban perelte be Spearst, ám Joseph Shidler kerületi ügyész a napokban megállapította: a fotós hibája, hogy a híresség áthajtott a lábán –írja a BBC. „Túl nagy volt a zűrzavar és a zaj, így nincs bizonyíték azzal kapcsolatban, hogy a gyanúsított tudta, mi történik. A videó szerint az áldozat lába csak úgy kerülhetett a kocsi alá, ha ő maga rakta oda” – vonta le a következtetést Shidler, aki állítólag gondosan áttanulmányozta az esetről készült felvételeket és a rendőri jelentést. Az ügyész hozzátette, hogy a celeb nagyon lassan hajtott és egyenesen haladt.