A CKM szeptemberi címlaplánya először szabadul meg a ruháitól. Hat éve versenyez fitneszmodellként, idén aratta eddigi legnagyobb győzelmét: megnyerte az IFBB Nemzetközi Fitnesz és Testépítő Versenyt, ahol Rubint Rékának így be kellett érnie a második helyezéssel.

A CKM szeptemberi címlaplánya, Oláh Noémi a Testnevelési Egyetem sportoktatói szakán szerzett diplomát, de előtte számos magyar szépségversenyen indult a koronáért. 2005-ben Miss Hungary lett, 2006-ban pedig második helyezést ért el a Miss World Hungaryn. Egy évvel később indult a Miss Balaton címért is, de azt nem sikerült megszereznie. Hat éve dolgozik fitneszmodellként, számos versenyen indult, de nem ebből él.

„Rendes modellként, fotómodellként keresem meg a napi betevőmet. Sok reklámfotózáson vettem már részt, cipőt, fehérneműt, katalógust is mutattam már be. Csak akkor hívhatnám szakmámnak a fitneszmodellkedést, ha pénzdíjas versenyeken indulnék” - vázolta a különgséget. A fitneszmodellség lényegét Oláh kérdésünkre így foglalta össze: a legnőiesebb bodybuilder irányzat. „Bikiniben versenyzünk, a zsűri pedig a külsőségeket nézi a leginkább: az arcot és, hogy mennyire sportos az alak.”

Oláh Noémi idén maga mögé utasította Rubint Rékát az IFBB Nemzetközi Fitnesz és Testépítő Versenyén (Ausztria Kupa), pedig Schobertné annak idején hat kiló fogyással és látványos hasizmokkal készült a versenyre. „Rubint Réka második lett, nem sokkal maradt le. Sportszerű volt, gratulált, Norbi viszont egy kicsit puffogott, de ez természetes, hiszen a felesége versenyben volt.”

Nem vadidegenek előtt sétálgattam össze-vissza

A modellt nem először kereste meg férfimagazin, de eddig nem vállalkozott arra, hogy megszabaduljon a ruháitól. „Azért nem mondtam eddig igent, mert nem érett még be a dolog. Szégyenlős vagyok, és szépségversenyre nem lehet benevezni, ha az emberről már készültek félmeztelen képek. Viszont most már azt gondolom, mindent elértem a szakmában, amit akartam, sok rangos versenyen is jártam, és már nem igazán érdekel a dolog. Persze szép emlék, hogy voltam Kínában is, ahol hatodik helyezett lettem, de ennyi elég volt. Most már nem is nevezhetnék be szépségversenyre a félmeztelen képek miatt.” A modell napi másfél órát edz, hogy karban tartsa az alakját és van, amikor másoknak ad tanácsot arról, hogyan sportoljanak hatékonyan. „Ha versenyre készülök, akkor persze csak magammal foglalkozom, olyankor nincs időm másokat edzeni.”

A modell állítása szerint barátja nem volt elragadtatva, amikor ajánlatot tett a CKM, de a képeket látva már inkább büszke volt barátnőjére. „Könnyebbség volt, hogy a fotóst már ismertem, így végül nem vadidegenek előtt sétálgattam össze-vissza meztelenül. A helyszín az én ötletem volt, a képeket viszont a CKM ízlése szerint válogatták.”