Barátai szerint mégiscsak öngyilkos lett az augusztus 28-án elhunyt DJ AM, vagyis Adam Goldstein. A DJ gyomrában a boncoláskor nyolc OxyContin tablettát találtak, és kiderült, pár nappal halála előtt újra drogozni kezdett. Barátnője gusztustalannak találja a feltételezést, miszerint szakításuk lett volna a DJ összeomlásának oka, hiszen állítása szerint nem is szakítottak.

A morfiumhoz hasonló OxyContin tabletták okozhatták a pénteken elhunyt DJ AM, eredeti nevén Adam Goldstein halálát – írja a People magazin. A haláleset ügyében nyomozó szakértők nyolc ilyen pirulát találtak megemésztetlenül a DJ gyomrában, egy kilencedik maradványait pedig a szájában – mondta a lapnak egy hatósági forrás. Bár az öngyilkossági teóriát először kizárhatónak tartották, a most találtak alapján elképzelhetőnek tartják, hogy DJ AM - aki el is barikádozta magát lakásában -, mégse véletlen túladagolás áldozata lett, hanem szándékosan, gyors egymásutánban vette be a tablettákat: „Meg akart halni. Eszméletét vesztette, miközben be akarta venni az utolsót. Még lenyelni sem volt ideje” – idézi a lap a nyilatkozót.

A helyszíneléskor gyógyszereken és crack pipán kívül még egy Valentin-napi képeslapot is találtak, amit Goldstein barátnőjétől, Haley Wood modelltől kapott, akivel állítólag két hete szakítottak. Ezt a feltevést azonban Wood kikéri magának: „Azt feltételezni, hogy ez a borzasztóan tragikus baleset egy elhíresztelt szakítás miatt történt volna meg, nemhogy nem igaz, de még undorító is. Nagyon is együtt voltunk, és még most is nagyon szeretem őt” – idézi a felháborodott barátnőt a Us Weekly.

A New York Post által megkérdezett nyomozók, akik Goldstein barátaival beszéltek, úgy tudják, hogy a DJ az utóbbi időben nem ment el megbeszélt találkozókra és kiszámíthatatlanul viselkedett. A nyugati parton élő menedzsere és rehabilitációs pártfogója annyira aggódtak miatta, hogy még át is repültek New Yorkba, hogy személyesen beszéljenek a férfivel. Goldstein azonban csak pártfogóját volt hajlandó beengedni a lakásba, és ekkor derült ki, hogy ismét drogozik: a férfi szeme láttára gyújtott meg egy crack pipát, ami mellé gyógyszereket is bevett. Mint korábban már megírtuk, az egykori drogos Goldstein tavalyi repülőbalesete miatti szorongásos rohamaira szedett nyugtatókat, melyeknek többé-kevésbé a függőjévé is vált. Ezek a szerek azonban volt drogosoknál fokozzák a visszaesés veszélyét.

Goldsteint pártfogója és barátai győzködték, hogy menjen ismét elvonóra, a DJ pedig állítólag épp a halála előtti napon egyezett bele a rehabba. Ezt a DJ szóvivője erősítette meg a People magazinnak: „Amint a barátai, szóvivője és pártfogója megtudták, hogy visszaesett, ami éppen csak egy pár nappal a halála előtt történt, megtettek mindent, hogy rávegyék a rehabra” – nyilatkozta a sajtós. Az elvonókúrára elvileg Goldstein Las Vegas-i fellépése után került volna sor, azonban a vele utazók nem tudtak kapcsolatba lépni vele. Ekkor értesítették aggódó barátai a rendőrséget, akik lakásában megtalálták a DJ élettelen testét. Mint a törvényszéki forrás elmondta, a test mellett crackpipát, alatta pedig cracket is találtak, amit a nyomozók egyelőre úgy raknak össze, hogy "elfüstölt egy csomó cracket, elbarrikádozta a szobát, aztán öngyilkos lett". Más források más közeli ismerősökre hivatkoznak, akik szerint ez csak véletlen túladagolás lehetett. Mivel búcsúlevelet egyelőre nem találtak, a toxikológiai vizsgálatok pedig még heteket vesznek igénybe, a kérdés továbbra is nyitott.