Már másodjára fogadta el a GQ magazin felkérését a Dr. House tévésorozat női főszereplője, Olivia Wilde. A leginkább csak Tizenhármas néven emlegetett színésznő a korábbi szolid fotósorozathoz képest teljesen kitárulkozott, és meztelenül pózolt a tengerparton. Annak ellenére viszont, hogy tavasszal a Maxim megválasztotta a legszebb nőnek, nem érzi magáénak a vadmacska skatulyát.


Májusban még felöltözve, gimnasztikai gyakorlatok közepette pózolt a GQ magazinnak, az októberi számban viszont már teljesen meztelenre vetkőzött Olivia Wilde, akinek nevét a Dr. House által csak „13-as"-nak becézett medikának köszönhetően ismerte meg az egész világ. A 25 éves színésznő önbizalmán minden bizonnyal sokat lendített a Maxim férfimagazin tavasszal összeállított listája is, melynek alapján Wilde lett a 100 legjobb nő válogatás első helyezettje, megelőzve Megan Foxot és Bar Refaelit. A színésznő egyébként 2005-ben már versenyzett ezért a címért, de akkor csak a 61. helyet biztosították neki a szavazók.

Hirtelen jött népszerűségének titka a rossz nyelvek szerint mindössze abban rejlik, hogy közismertebb szerepeiben az általa megformált karakterek biszexuálisak: A Narancsvidék című sorozatban Mischa Barton szájára tapasztották a forgatókönyvírók, és Dr. House tanítványaként sem titkolja vonzódását a nők felé.

Állítólag a valós életben is megvan benne a hajlam, amit még Megan Fox is kiszagolhatott, hiszen többek között Wilde az egyik leszbi-álma. A magazin egy rövid interjút is mellékelt a tengerparton készült képek mellé, melyben a színésznő bevallja, hogy nem igazán érti a „legszexibb vadmacska” skatulyát. „Nem érzem úgy, hogy ez én vagyok. Nem érzem természetesnek” – nyilatkozta az újságnak, ami a fotózáson készült videót is közzétette az internetezők örömére.