A 62 éves talkshow-házigazda műsorában vallotta be, pár hete zsarolták meg azzal, hogy több munkatársnőjével is lefeküdt, és hogy ez egyébként igaz is. Mivel a műsorvezető alapvetően szeret humorizálni, poénnak is szánhatta volna a dolgot, de komoly hangvételéből kiderült, ezúttal nem viccel. A márciusban nősült Lettermant saját csatornája producere próbálta kétmillióra legombolni azzal, hogy filmet készít és könyvet ír a műsorvezető viszonyaiból. Letterman fizetett is: hamis csekkel, majd a műsorban vallomást tett. A producert azóta letartóztatták.

Az Esti Showder anyaműsorának, a Late Show with David Letterman című CBS-produkciónak az atyja, David Letterman talkshow-jában számolt be arról, hogyan próbálták őt kétmillió dollárra megzsarolni. Mint elmondta, a csatorna 48 Hours című magazinműsorának producere, Robert Haldman három héttel ezelőtt fenyegette meg azzal, hogy filmet készít és könyvet ír a kolléganőivel folytatott titkos szexuális kapcsolatairól, hacsak nem fizet neki. A 62 éves Letterman - aki 23 évi együttélés után idén márciusban vette el nejét - a műsorban beismerte, a vád egyébként igaz, valóban több kolléganőjével is kötött már ki az ágyban, de nem hagyta magát megzsarolni, inkább vállalta, hogy kiderüljön, szeretői voltak. Az ügy csütörtökön került a bíróság elé, Haldmant pedig már le is tartóztatták - írja a New York Times.

Emmy-díjas producer zsarolta

„Örülök, hogy itt vagytok ma este, ugyanis van egy történetem, amit szeretnék megosztani veletek és a tévénézőkkel” – vezette fel az aznapi tárgyalást az alapvetően pozitív szemléletű Letterman a csütörtöki műsorban. A bejelentést az utolsó percig titokban tartotta, állítólag a kollégák is csak az adás előtt tudták meg, mit fog mondani.

Letterman kifejtette, hogy az 51 éves Emmy-díjas producer kollégája két millió dollárt követelt tőle, hogy titokban tartsa munkatársnőivel folytatott szexuális kapcsolatait. A rövid felvezetés után a műsorvezető a lényegre tért, és felidézte az adás előtt pár órával, a bíróság előtti vallomását, amiben két alkalommal is beismerte, lefeküdt a Late Show with David Letterman több alkalmazottjával.

Tálaljanak csak ki

A műsorvezető hozzátette, nem érdekli, ha egykori szexuális partnerei nyilvánosság előtt számolnak be személyükről, ez már az ő döntésük. A talkshow házigazdája arról is beszélt, rettentően veszélyben érezte magát a három héttel ezelőtti zsarolás után, úgy érezte, nemcsak magát, de a családját – megcsalt nejét és ötéves fiát – is meg kell védenie.

A zsarolás három nappal ezelőtt kezdődött, amikor a műsorvezető egy csomagot talált autója hátsó ülésén. „Általában nem kapok csomagokat reggel hatkor, főleg nem a kocsim hátsó ülésére. Szóval megnéztem, mi van benne. A csomagban volt egy levél, amiben ez állt: 'Tudom, hogy helytelen dolgokat tettél, és ezt be is tudom bizonyítani'” – idézte Lettarman a zsaroló sorait.

A csomag tartalmazott még egy levelet, amiben a - Haldmanként azonosított - zsaroló beszámolt róla, azt tervezi, hogy filmet készít Letterman viszonyairól, ha az nem fizet neki kétmillió dollárt. A műsorvezető persze nem tétlenkedett, felhívta az ügyvédjét, majd közösen leültek beszélni Haldmannal, aki újfent megerősítette Lettermant abban, komolyan gondolja a zsarolást.

A 62 éves talkshow-házigazda megoldásként a Manhattani Kerületi Ügyészséghez fordult, akik nyomozást indítottak az ügyben. Így történt, hogy Letterman ügyvédje két újabb találkozót hozott össze a producerrel, majd az utolsó végén egy kétmillió dollárról kiállított hamis csekket adott át neki.

A vallomása önmagáért beszél

„Aztán következett néhány borzalmas hét” – jegyezte meg Letterman, aki csütörtökön a bíróság előtt rendezte sorait. Az ügy kapcsán a CBS is kiadott egy közleményt, amiben arról számolnak be, hallottak a nyomozásról, és úgy gondolák, a talkshow arcának műsorbeli vallomása önmagáért beszél. A Late Show egy nevét nem vállaló munkatársa szerint Letterman azután állt a nyilvánosság elé történetével, miután nejével, Regina Laskóval közölte a történteket, és a pár még mindig együtt van.

A 62 éves műsorvezető márciusban vette el Laskót, akivel 1986-ban ismerkedett meg. Az eltöltött évek alatt egy közös gyermekük született, a most ötéves Harry. A New York Times Letterman anyját, Dorothy Mengeringet is megkérdezte a zsarolási ügyről, aki csak annyit mondott, hallott róla, de a részleteket ő is csak a show-ból fogja megtudni.