Bár az amerikai műsorvezető óvni akarta a nyilvánosságtól egykori szeretőit, ők nem okvetlenül akarják óvni magukat. Az egyikük egyenesen önként jelentkezett a lapoknál, míg a másikról csak feltételezik, hogy lefeküdt a 62 éves Lettermannal. Kapcsolatukat követően a műsorvezetőt később megzsaroló producer, Robert Haldemarn barátnője lett egy időre, a producer pedig épp az ő naplórészleteivel próbálta kétmillió dollárra megzsarolni Lettermant. Mint elmondta azért, mert kétségbe volt esve, és még el is adósodott.

A Late Show with David Letterman című amerikai talkshow házigazdája csütörtökön vallotta be műsorában, hogy több kolléganőjével is lefeküdt az elmúlt években. Tette mindezt azért, hogy megelőzze a botrányt, ami zsarolási ügyéből pattanhatott volna ki. Mint kiderült, Lettermant múlt hónapban saját anyacsatornájának egyik producere, a 48 Hours című műsor munkatársa, Robert Halderman próbálta megzsarolni azzal, hogy könyvet ír és filmet készít a 62 éves műsorvezető titkos viszonyairól, ha nem fizet neki kétmillió dollárt. A producer bizonyítani is tudta a 23 éve kapcsolatban élő Letterman kilengéseit. A Fox 5 News információi szerint a magát ártatlannak valló férfi exbarátnője naplórészleteivel akarta igazolni a műsorvezető hűtlenségét. Az exbarátnő ugyanis korábban Letterman szeretője volt. A megcsalt nej, Regina Lasko állítólag még nem hagyta el a műsorvezetőt.

Helybe mentek a nők

Persze az egykori szeretőkön kívül az ilyenkor nagyon készségesen nyilatkozó névtelen munkatársak is feltűntek a sajtóban. Az egyik ilyen anonim forrás szerint Lettermannak könnyű dolga volt: el sem kellett hagynia az Ed Sullivan Theatert, ahol műsorait forgatják. „Ki sem kellett jönnie, volt egy lakosztálya az emeleten” – mondta a New York Daily News-nak az egyik belsős, aki hozzátette, Letterman lakosztályát csak bunkernek becézték.

Ebbe a agglegénylakásba vitte fel munkatársait Letterman, akik közül kettőt már fel is dobott a média. Mindkét exszerető gyakornokként került a Late Show-hoz, és bár a műsorvezető a botrány kipattanásakor titkolni akarta a kilétüket, egyikük azóta önként jelentkezett a lapoknál, nyilván csak a hiteles tájékoztatás igényétől hajtva.

Holly Hester önként jelentkezett a botrány kipattanása után, hadd teregetné ki a Lettermannel folytatott viszonyát. A nő gyakornokként került a Late Show-ba, majd az 1990-es évek elején randizni kezdett a műsorvezetővel. Letterman egy év után azzal az indokkal vetett véget viszonyuknak, hogy túl nagy közöttük a korkülönbség. „Őrülten szerelmes voltam belé, akár még hozzá is mentem volna. Csodálatos volt” – mondta Hester a TMZ-nek.

A New York Daily News pedig Stephanie Birkitt-re irányította a figyelmet, akit egészen idáig mint Letterman lelkes asszisztensét ismerhettek a nézők. A 34 éves nő gyakran szerepelt a Late Show-ban, többek között ő olvasta fel a nézők e-mailjet, de volt, hogy Tom Cruise-nak vagy Batmennek öltözve lépett a színpadra. Stephanie Birkitt 1996-ban gyakornokként került a Late Show-hoz, majd miután egy évvel később végzett az iskolában, a csatorna 48 Hours című műsoránál kezdett dolgozni.

Letterman igazán jó főnök

Később felszabadult egy adminisztrációs állás a Late Show-nál, amit Birkitt kapott meg. Nem sokkal később Letterman már telefonon kereste, persze nem munkaügyben. „Azt kérdezte, felvenném-e neki a Jackass-t” – nyilatkozta Birkitt egy 2004-es interjúban. „Ezt még megjátszotta párszor, így kezdett szorosabbá válni a kapcsolatunk” – tette hozzá. A műsorvezető nem sokkal később már heti kétszer hívta munkatársnőjét, akiket egyre személyesebb dolgokról faggatott. „A hétvégémről beszélgettünk. Kérdezte, készültek-e képek. Később meg is mutattam neki azokat” – nyilatkozta Birkitt a Star-Telegramnak.

Stephanie Birkitt egyébként mindig nagyon pozitívan nyilatkozott Lettermanról, 2002-ben az Entertainment Weeklyben adott interjújában a világ legjobb főnökének nevezte – írja a People magazin. Hogy Birkitt később hogyan került kapcsolatba a 48 Hours producerével, Robert Haldermannal, arról nem szól a fáma, de a Borston Herald információi szerint Birkitt és Halderman szeptemberig együtt éltek Norwalkban, amikor is szakítottak, és Birkitt Manhattanbe költözött.

Lettermant csütörtöki műsora délelőttjén tanúként hallgatták ki a bíróságon, Haldermant letartóztatták. A producer ártatlannak vallotta magát a pénteki tárgyaláson, ami után 200000 dolláros óvadék fejében hazamehetett. Az ügyészek szerint Halderman nemcsak kétségbeesett volt, de rengeteg adósságot is halmozott fel válását követően, főleg, hogy exnejének, Patty Montentnak havi 6000 dolláros támogatást kell fizetnie. A producer barátai szerint az is belerondított a csatorna munkatársának lelkivilágába, hogy volt neje Coloradóba költözött 11 éves fiukkal, ráadásul barátnőjével, Stephanie Birkitt-tel is szakítottak.