A volt megasztár-győztes csak barátainak fakadt ki Facebook-oldalán, de cikk lett belőle. Tóth Vera azt sérelmezte, hogy a média nem olyan embereket szerepeltet, akiknek szükségük lenne a lehetőségre, hanem olyanokat, akik már befutottak. Már ha befutásnak lehet nevezni a méltán hírhedt jelzőkkel felruházott következő heti Hal a tortán szereplők - Tasnádi Péter, Stadler József, Zalatnay Sarolta, Pápai Joci vagy az egykori playmate, Nagy Éva – karrierjét.

„Elképesztőnek tartom, hogy ebből ekkora botrány lett. Nem akartam senkit sem megbántani, főleg nem azokat, akik a jövő heti Hal a tortán című TV2-produkcióban szerepelnek” – öntötte szavakba bocsánatkérését Tóth Vera a Velvetnek, amikor a Blikkben megjelent kiborulásáról kérdeztük. A napilap szerint ugyanis az egykori megasztáros közösségi oldalán fejtette ki véleményét arról, mennyire nem ért egyet a következő heti gasztro-reality szereplőinek favorizálásával.

Nem a szereplőkre, a médiára haragszik

„Sosem nézek tévét, de most pont odakapcsoltam...egyszerűen felháborítónak tartom, hogy a TV2 Hal a tortánjában a jövő héten maffiózók főznek, olyanok, akik embert öltek, mások pénzét vették el, és nyomorba döntöttek családokat! Miért kellett ezekből sztárt csinálni? Itt tartunk? Szánalmas” – idézte a Blikk Tóth Vera Facebook-bejegyzését. A 24 éves énekesnő nem érti, hogyan került ki a magánoldaláról ez a beírás, és azt sem érti, miért használták azt fel egy újságcikkhez, mikor ő azt a barátainak szánta.

„Engem az bosszant, hogy név szerint leírták [Pápai Joci, Zalatnay Sarolta, Stadler József, Tasnádi Péter, Nagy Éva - a szerk.] azokat, akik a műsorban fognak szerepelni, úgy, mintha én írtam volna. Holott én senkit sem említettem név szerint, eszembe sem jutott bárkit közvetlenül szapulni. Szeretném kiemelni ismét, nem rájuk, és nem is a TV2-re haragszom, hanem globálisan a magyar médiára”- mondta a Velvetnek Tóth Vera, aki azt sem tartja kizártnak, hogy helyreigazítási kérelemmel fordul majd a laphoz.

Nem is előítéletes

Ennél azonban fontosabbnak tartja, hogy bocsánatot kérjen. „Elnézést szeretnék kérni, ha esetleg rossz képet festettem róluk, nem feléjük irányult.” Mint kiderült, a közelmúltban több dolog is történt, ami miatt Tóth Verából kitört az indulatos megjegyzés. „Mostanában sorra olyan dolgokat látok a tévében, amik nem mindig tetszenek. A kereskedelmi csatornák nem mindig azokkal az emberekkel foglalkoznak, akik például a kultúrát képviselik, énekesek vagy színészek, akiknek szükségük lenne arra, hogy ismertté váljanak, hogy tudjanak érvényesülni.”

Az énekesnő egyébként nem tartja magát előítéletesnek, ezért is zavarja, hogy a privát oldalára írott bejegyzése a nyilvánosság elé került. „Nyilvánvaló, hogy a barátaimmal szerettem volna megosztani ezt a gondolatot, nem pedig a nyilvánossággal. Persze, nem számoltam el magamban tízig, mielőtt leírtam volna.”

Tematikus hét

A Velvet a TV2-t is megkereste, mert azért szerettük volna tudni, mennyire tartják etikusnak, hogy börtönviselt szakácsokat tesznek a képernyőre. Magyar Rita, a csatorna szóvivője arról számolt be, nem ez az első alkalom, hogy a műsorban tematikus hetet készítenek, és ahhoz választanak szereplőket, valamint vacsoratémát. „Az október 12-én újrainduló műsor első tematikus hete azt szeretné megmutatni milyen az élet priusszal, a börtön után, hiszen számos játékfilm, riport és dokumentum műsor bizonyítja, hogy ez a téma érdekli a nézőket. Ezen érdeklődés alapján választotta ezt a témát a szerkesztő csapat. A műsorban azt szeretnénk megmutatni, hogy az igazságszolgáltatás mindenkire egyaránt vonatkozik, hírnévtől függetlenül, de a büntetés letöltése után fontos, hogy az egyén mihamarabb hasznos és elfogadott tagjává váljon a társadalomnak.”