A Zámbó Jimmy-emlékesten ismét kiosztották az énekesről elnevezett díjat. Az eseményről, melyet különleges videós anyagban mutatunk majd be, összegyűjtöttük az öt legkiemelkedőbb résztvevőt. Tasnádi Péter a húszas évek eleganciáját idézte, Zámbó Árpy és Balázs Pali fehérben tisztelgett, a feltörekvő énekes, Jolly a csillogás világát hozta el. Természetesen a megmérettetésen részt vesz Zámbó Jimmy is, hiszen az est valójában róla szólt. Önök szerint ki volt az est legkarizmatikusabb férfiúja, szavazzanak.

Ki volt a legkarizmatikusabb?

A Velvet szerkesztősége exkluzív lehetőséget kapott: részt vehettünk a Zámbó Jimmy-emlékesten, melyet a Zámbó-klán 2001 óta rendez meg, de persze nem azért, mert valamiből élni kell. A közel 9 éve elhunyt énekes tiszteletére, alig néhány hónappal a halála után, egy díjat is alapítottak a családtagok. A Zámbó Jimmy-díj korábbi elemzésünk szerint leginkább egy félresikerült csokoládé mikulásra emlékeztet, de valójában 24 karátos aranyból készül, melyet egy 17 tagú kuratórium ítél oda az arra érdemes feltörekvő vagy már befutott zenészeknek. A 2009-es Zámbó Jimmy Díjátadó Emlékgálát videós anyaggal próbáltuk örök életűvé tenni, melyet olvasóink holnap tekinthetnek meg. Higgyék el, érdemes lesz.

Most azonban arra a kérdésre keressük a választ, ki volt az emlékest legjobban öltözött férfiúja. Az indulók között szerepel a bűnügyei által ismertté vált Tasnádi Péter, aki Zámbó Jimmy egyik legjobb barátja volt. Bekerült Balázs Pali, aki nem hajlandó a Zámbóéhoz hasonló hajáról nyilatkozni, de szerepel a feltörekvő Jolly nevű énekes is. Mivel az est elsősorban Zámbó Jimmy-ről szólt, úgy döntöttünk, hiába nem lehetett jelen, megérdemli az esélyt a győzelemre.

Balázs Pali

Az énekes, akárcsak a megemlékezés szervezője Zámbó Árpy, fehér öltönyt választott a Jimmy emléke és a rajongói előtti tisztelgéshez. Igaz, ezt a nézők nem láthatták sokáig, mivel Balázs Pali nem tartózkodott sokat a színpadon, hiszen a számtalan fellépőnek - akikkel a 4500 forintos belépőt kiperkáló közönséget szórakoztatták – is időt kellett szorítani. A "vissza"-kiáltásokkal tarkított fellépés után Balázs Pali természetesen nyilatkozott Zámbóról és az iránta érzett tiszteletéről, azonban emblematikus hajviseletükről nem kívánt egy szót sem szólni.

Tasnádi Péter

A megemlékezésen a szupereleganciájával, a húszas éveket idéző cipőjével – és minimális vagyonelkobzás miatt megtartott a luxuskocsijával - a tömegből egyből kiemelkedő Tasnádi Péter is részt vett. Zámbó Jimmy egyik legjobb barátjaként immár másodszor jelent meg a gálán – természetesen az első sorban foglalt helyet -, és elmondása szerint szintén két alkalommal látogatta meg az énekes sírját. Tasnádi egyébként jelenleg szabadlábon van, és az ellene lassan három éve húzódó perben várja a jogerős ítéletet.

 

Zámbó Árpy

A házigazda -, akit hátulról csupán azért nem néztünk Zámbó Jimmynek, mert tudjuk, az lehetetlen – a jeles alkalomra az abszolút fehér összeállítás mellett döntött. Zámbó Árpy a gála félidejében elmondta, nem azért szervezik ezeket az összejöveteleket, hogy pénzt húzzanak le testvérük rajongóiról, csupán az emlékét szeretnék életben tartani, és a jegyekből származó bevételeket is jótékonysági célokra – daganatos és sérült gyermekek részére - ajánlják fel.

 

Jolly

Míg az eddig szemügyre vett résztvevők a visszafogottabb elegancia mellett döntöttek, Jolly [nem a Joker, hanem a Jolly és a románcok együttes énekese – a szerk.] a csillogás világát hozta el körünkbe. Az énekes zenei munkássága (melyet itt és itt lehet szemügyre venni) koránt sem hozott – eddig – akkora ismertséget és népszerűséget, mint a cikkünkben szereplők tevékenysége. De a személyes találkozás – és a Velvetes megjelenés - után biztosak vagyunk benne, ez hamarosan meg fog változni.

 

Zámbó Jimmy

Mivel a 8 és fél éve elhunyt énekesről szólt az est, ezért arra a döntésre jutottunk, mindenképpen a heti trend cikkünk egyik indulója kell, hogy legyen. A halála után 10 lemezzel szolgáló zenészt közönsége immár 1991 óta tekinti királynak, és azóta tudja mindenki, kire is kell gondolni, ha egy J betű felett korona is látható. Zámbó Jimmy-ről ezúttal két érdekességet is meg szeretnénk osztani: életében egy hotelt, halála után egy díjat neveztek el róla.